Eşit işe eşit ücret alınıyor mu?

  • Ana Sayfa
  • Eşit işe eşit ücret alınıyor mu?
Eşit işe eşit ücret alınıyor mu?
Türk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı ibrahim Bulut bu soruyu sordu ve cevabını da hemen verdi. Abone olTürk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı ibrahim Bulut, 'eşit işe, eşit ücret' uygulamasının hayata geçirilemediğini söyledi.

Maliye Bakanlığı'nın, kendi çalışanları arasında ücrette adaleti zedeley kolay mobil oyun yapma en, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, ilk ve tek bakanlık olma özelliğini kazandığını öne süren Bulut, "Gelir ve giderin en tepesindeki bürokratlar arasında geçmişte yaşanan gizli çekişmeler, sözde reform sonrasında iyiden iyiye açığa çıkmıştır. Bu çekişmelerden ise daima çalışanlar zarar görmüş ve halende görmeye devam etmektedir." dedi.

Maliye teşkilatında aynı işi yapan ancak, farklı ücret alan çalışanlar arasındaki arkadaşlık hukukunun da yara aldığını savunan Bulut, uzman olan, olmayan ayrımı, uzmanları, uzman olmalarından dolayı sevindiremediğini, uzman olamayanları da mutsuz ve geleceğinden umutsuz bir çalışan haline getirdiğini kaydetti. Her platformda, Maliye ve Gelir İdaresi çalışanlarının yaşadığı birden fazla olan sorunların çözümünü, gerek siyasi gerekse idari yönetimlerden talep ettiklerini hatırlatan İbrahim Bulut şöyle devam etti:



Kategori : ÇALIŞMA HAYATI