Memur ve emeklinin maaşı artacak!

  • Ana Sayfa
  • Memur ve emeklinin maaşı artacak!
Memur ve emeklinin maaşı artacak!
Anayasa değişikliği memur ve emekliye yarayacak...2,5 milyon memur ile 9 milyon emeklinin yüzleri gülecek...Abone olTürkiye gündemine oturan anayasa değişiklik paketi işçi, memur ve emeklileri de yakından ilgilendiriyor. Kabul edilen maddeye göre artık memurun zam oranı için son söz hükümetin değil, uzlaştırma kurulunun.. multi language seo . Kurul da her zaman daha fazla zam öneriyor. Ayrıca memura yapılan zam oranından emekli de aynen yararlanacak.

Zaman'ın haberine göre; Anayasa değişikliği paketinin Meclis'te önceki akşam kabul edilen 5. maddesi sendika kurma hakkı ile ilgili değişiklik öngörüyor.

Düzenlemeyle bir kişinin aynı zamanda ve aynı işkolunda birden fazla sendikaya üye olmasının yolu açıldı. 6. madde ise memura toplu sözleşme hakkı getiriyor.

Aynı zamanda Uzlaştırma Kurulu kararlarının bağlayıcı olması sağlanıyor. Ayrıca bu maddeye göre toplu sözleşme ve uzlaştırma kurulu kararları emekliye de yansıtılacak. 7. madde ise grev yasaklarını daraltıyor.

Düzenlemeye göre, greve katılan işçilerin ve sendikanın kasıtlı veya kusurlu hareketleri sonucu grev uygulanan işyerinde sebep oldukları maddi zarardan sendika sorumlu tutulamayacak. Siyasi amaçlı grev ve dayanışma grevi yapılamayacağına ilişkin hükümler de maddeden çıkıyor. Bu tür grevlerin önü açılıyor.



Kategori : ÇALIŞMA HAYATI