Çorum'da Japon davul gösterisi

Çorum'da Japon davul gösterisi
Türkiye 2010 Japon Yılı kapsamında ünlü Japon Davul Grubu Wadaıko Çorum'da gösteri yaptı.Abone ol

Ünlü Japon Davul Grubu Wadaıko, ''Japon Davulu Projesi A - Uzakdoğudan Gelen Sesler Turnesi'' kapsamında Çorum'da gösteri sundu.

Türkiye'de 2010'un ''Japon Yılı'' olarak kutlanması nedeniyle Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen program kapsamında kente gelen dünyaca ünlü grup, Devlet Tiyatro Salonunda Çorumlularla buluştu.

Japonya Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Jun Yoshida, gösterinin başında yaptığı konuşmada, Japonya'da 2005'te ''Türk Yılı'' ilan edildiğini hatırlatarak, bu yıl da Tür en hızlı seo kiye'de ''Japon Yılı'' ilan edilmesinin, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendireceğini ifade etti. Japonlar ile Türklerin birbirlerini çok sevdiğini, ancak her iki ülke insanlarının da birbirlerini daha iyi tanımaları gerektiğini anlatan Yoshida, bu konuda çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin gün geçtikte ileri gittiğini ifade eden Yoshida, ''İki ülke arasındaki iyi ilişkiler, 1889 yılında Osmanlı Ordusunu taşıyan Ertuğrul Firkateyni'nin Japonya'da batmasıyla başlamıştı. O günden beri iki ülke insanları da birbirlerini çok sever. Ama birbirimizi daha iyi tanımamız gerekiyor. İnşallah bu tür etkinliklerle de bunu gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de ''Japon Yılı'' etkinliklerine katkı sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, 29 Mayıs'ta da farklı bir etkinlik daha yapacaklarını bildirdi.

İki ülke insanları arasındaki dostluğun gelişmesini çok arzuladığını anlatan Külcü, ''Yıllar önce Japonya'da batan Ertuğrul Firkateyni'nden yaralı olarak kurtulan askerlerimiz için Japon Prensi bile elbise dikmiş.. Prens böyle yapıyorsa o ülkenin insanlarını düşünün. Onlar da aynı acıyı bizimle beraber yaşamış. Japonlarla ortak yanımız çok'' dedi.

Konuşmaların ardından davul sanatçıları Hashiguchi Takayukı, Kanazashi Ryota, Sekine Makoto ve Shamisen (telli çalgı) sanatçısı Abe Gınzaburo'dan oluşan Wadaiko Japon Davulu Grubu gösteri sundu.

Geleneksel Japon davullarını kullanarak, Japon gösteri sanatlarına getirdikleri yeni yorumlarıyla dünya çapında tanınan grubun üyelerinden Gınzaburo'nun çaldığı ''Yine Bir Gülnihal'' şarkısı, salondakilerden büyük alkış aldı.

Davullarla çeşitli şovlar da yapan grup, gösterinin sonunda ayakta alkışlandı.

Vali Mustafa Toprak ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, sanatçılara çiçek ve plaket takdim etti.



Kategori : GÜNCEL