Ankara'nın dört tarafı bomba

Ankara'nın dört tarafı bomba
Ankara'da Gaz sızdırmazlık raporu almadan trafikte dolaşan kaç tane LPG'li aracın bulunduğu açıklandı. Rakamlar ürkütücü.Abone ol

Ucuz olduğu için tercih edilen LPG yakıtı gerekli önlemler alınmadığı için büyük tehlike saçıyor.

Ankara'da 1 milyon 234 bin aracın yüzde 29'unun LPG'li. Asıl ürkütücü olan ise bu araçlardan 112 bininin gaz sızdırmazlık raporu almadan trafikte dolaşması.

Korkunç gerçeği Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği(TMMOB) Makine Mühendisleri Odası(MMO) açıkladı.

inşaat firması seo MMO açıklamasında, araçların gaz sızdırmazlık raporu almasının can ve mal güvenliği açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan trafik kontrollerinde, LPG'li olduğu ruhsatına işlenmemiş araçların trafikten men edilmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada halkın can ve mal güvenliği için şu önerilerde bulunuldu:

"Aracına LPG sistemi monte eden vatandaşların araçlarına LPG sistemi taktırdığına dair bilgiyi Kasko firmasına bildirmeleri gerekmektedir. Bildirilmediği taktirde LPG'dendolayı meydana gelebilecek sorunlarda araçları kasko kapsamı dışında kalmaktadır. Araçların İmal, Tadil ve Montajı hakkındaki yönetmeliğin ilgili maddesine göre LPG tanklarının ömrü imal tarihinden itibaren 10 yıldır. İmal tarihi itibarı ile ekonomik ömrü tamamlanmış tankları olan vatandaşların tanklarını yetkili bir firmada değiştirmeleri kendi can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz ediyor. LPG uygulamalarına yönelik her türlü yasal boşluk giderilmelidir. Çok parçalı bir yapı oluşturan sektör tek merkezli bir çatı altında örgütlenmeli, sektörün sorunlarının çözümü için Makina Mühendisleri Odası'nın öncülüğünde çalışma grupları oluşturularak çözümler üretilmelidir. LPG dönüşümü yapan firmalar tarafından dönüşüm yapıldığı halde belge satışı ve sahteciliğinin önlenmesi için özellikle TSE, Makina Mühendisleri Odası ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Tescil Büroları arasında eşgüdüm sağlanarak haksız kazanç elde etmek isteyen firmalar tespit edilerek faaliyetleri durdurulmalıdır."



Kategori : GÜNCEL