Hotar, "muhalefet görüşmeleri tıkıyor"

  • Ana Sayfa
  • Hotar, "muhalefet görüşmeleri tıkıyor"
Hotar, "muhalefet görüşmeleri tıkıyor"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, anayasa değişikliği görüşmelerinde muhalefeti eleştirdi.Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Anayasanın, yasama, yürütme ve yargı gibi devletin temel organlarının kuruluşu, birbirleriyle ilişkisi ve işleyişini düzenleyen, insan hak ve hürriyetlerini teminat altına alan toplumsal sözleşme olduğunu vurguladı”.

Hotar, “Kanun-i Esasi'den bu yana Türk tarihinde 1921, 1924, 1962 ve 1982 anayasaları olmak üzere 4 anayasa yapıldığını hatırlattı”.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Nükhet Hotar , Anayasa Değişikliği Te seo usa klifi üzerine değerlendirmelerde bulundu.
İçinde bulunduğumuz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisinde yoğun bir maratona tabi olan Anayasa Değişikliği teklifinde yoğun gündem devam ederken Hotar teklifi değerlendirdi.

"MUHALEFET GÖRÜŞMELERİ TIKIYOR"

Hotar, değerlendirmesinde Meclisin yoğun temposuna değinerek 8 Maddenin görüşülerek geçtiğine vurgu yaparak muhalefeti de eleştirdi. Hotar, “İnsan hak ve hürriyetlerini daha teminatlı hale getiren, demokrasiyi daha kökleştiren, standardını yükselten, yargının bağımsızlığını ve hukukun üstünlüğünü temin etmeye dönük, hak aramaya yönelik engelleri kaldırmayı amaçlayan değişiklikler, ana eksen itibarıyla önemlidir ve Demokrasinin gereğidir. Muhalefetin çok tabii ki bu düzenlemeler içinde destekledikleri ve karşı çıktıkları mutlaka olacaktır. Ancak birkaç günlük tempoda görüyoruz ki sadece eleştiren ve görüşmelerin önünü tıkayan bir tavır geliştirilmektedir " dedi.

Hotar ayrıca 1982 Anayasası'nın, hem ruhunun hem özünün demokratikleşmeye ve özgürlüğe imkan vermediğini belirterek, Anayasa'da yapmak istedikleri değişikliklerin toplumun yararına olduğu vurguladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. DR. Nükhet Hotar, “1921 Anayasası'nın, Kurtuluş Savaşı'nın sürdüğü sırada, 1924 Anayasası'nın ise savaşın bitiminin hemen ardından olağanüstü hallerde hazırlandığını ifade ederek, Türkiye'de, olağan koşullar altında, herkesin kendini hür hissettiği bir anda bir anayasanın yürürlüğe geçirilemediğini ve artık bunun zamanının geldiğini vurguladı”.

Türkiye'nin önünü açacak önemli reformları hayata geçirmeye çalıştıklarını, bu görüşmelerin tarihi bir müzakere olduğunu belirten Hotar, "Türk halkının daha özgür, daha demokratik ve daha mutlu bir Türkiye”de yaşamalarının zeminini hazırlayacak bu Anayasa değişikliğinde kamuoyu ve sivil toplum kuruluşları ile meslek kuruluşlarından da destek alınmıştır"  dedi



Kategori : POLİTİKA