İstanbul'a Barış Bahçesi geldi

  • Ana Sayfa
  • İstanbul'a Barış Bahçesi geldi
İstanbul'a Barış Bahçesi geldi
Dünya barışına ve demokrasisine yaptığı katkılar nedeniyle “20. Uluslararası Barış Parkı” İstanbul'da açıldı.Abone ol

Uluslararası Barış Bahçesi Vakfı, dünya barışını ve demokrasiyi desteklemesi ve bu uğurda yaptığı katkılar nedeniyle “20. Dünya Barış Bahçesi”ni İstanbul’a layık gördü.

Park, Yedikule Soğanlı Bitkiler Bahçesi’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Uluslararası Barış Bahçesi Vakfı Başkanı Paula Savage ve bazı ülkelerin İstanbul başkonsoloslarının katılımıyla açıldı. Açılı gpt-4 şta bazı ilçe belediye başkanları, akademisyenler ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı da yer aldı.

“Barış görüşmeleri İstanbul’da yapılmalı”

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedildiği tarihten itibaren her dilden, dinden ve kültürden insanın burada barış ve hoşgörü içinde yaşadığını, bugün bile aynı sokak içinde sinagog, kilise ve caminin yer aldığını ve insanların ibadetlerini rahatça yapabildiklerini belirterek, “İstanbul asırlardan beri gerçek barış şehri. Bu nedenle dünyada yapılan tüm barış görüşmeleri bu şehirde yapılmalı. İstanbul gerçekten barışı hoşgörüyü haykıran, yaşatan bir kent” dedi.

İstanbul’da yetişen çocukların da barış elçisi olarak dünyaya bunu haykıracaklarını, Atatürk'ün de çocuklar sevgiyi, barışı kardeşliği haykırsın diye TBMM’nin açıldığı tarih olan 23 Nisan'ı çocuklara bayram olarak armağan ettiğini anlatan Başkan Kadir Topbaş, Türkiye'nin bu konuda kendine düşen görevi yerine getirdiğini, hükümet ve yerel yönetimler olarak hoşgörü ve barışın dünyaya hakim olmasını istediklerini kaydetti.

Gerçek anlamda barışın tesisinin dünyada yaşayan tüm insanlığın mutluluğundan geçtiğini dile getiren Kadir Topbaş, “Uluslararası Barış Parkı'nı çok önemli bir noktada, Bizans surlarının hemen önünde açıyoruz. Gelin bu noktaları birlikte kullanalım, gelin kavga etmeyelim. Bu barış parkı dünya insanlığını kucaklasın” diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL