Yunanistan'a kan kusturdular!

Yunanistan'a kan kusturdular!
Yunan yetkililer IMF’yle yaptıkları görüşmeyi “kahve muhabbeti” diye adlandırdı. Moody’s’in not indirimi ve bütçe açığı revizyonu piyasaları yeniden düşüşe geçirdi...Abone ol

Yatırımcıları uzun zamandır diken üstünde tutan Yunanistan, dün arka arkaya gelen olumsuz haberler yüzünden piyasalarda satış paniği yaşattı.

Önce Avrupa Birliği (AB) ista hawaii seo tistik kurumu Eurostat Yunanistan’ın geçen yıla ait bütçe açığı ve kamu borcu oranlarını yukarı revize etti. Ardından da uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s, Yunanistan’ın kredi notunu düşürdü, yeni indirimler için de takipte olduğunu söyledi.
Moody’s’in Yunanistan’ın kredi notunu A2’den A3’e indirdiğini açıklamasının ardından euro, dolar karşısında yaklaşık bir yılın en düşüğü olan 1.3260 seviyesine kadar geriledi. Tüm borsa endeksleri eksiye dönerken, ABD borsaları güne kayıpla başladı. Yunanistan borsası 3.91 ekside kapandı. Not indirimi ise borsanın kapanışından sonra geldi. Yunanistan’ın 5 yıllık tahvil CDS’leri tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 616 puanı gördü. Bu Ukrayna’nınkinin bile üzerinde.
Not indirimi açıklamasından önce, Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para

Fonu (IMF) ile yardım paketi konusunda görüşmeler yürüten Yunan hükümet sözcüsü Yorgo Petalotis, Yunan radyosuna verdiği röportajda yapılan görüşmelerin “kahve muhabetti”ne benzediğini ve hâlâ piyasalardan borçlanmayı tercih ettiklerini söylemişti.



Kategori : GÜNCEL