Sarıyer çocuklarla neşelendi

Sarıyer çocuklarla neşelendi
Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği “Sarıyer Belediyesi 5. Uluslararası Çocuk Şenliği”ne halk oyunlarıyla devam edildi.Abone ol

Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği “Sarıyer Belediyesi 5. Uluslararası Çocuk Şenliği” Gürcistan, Bulgaristan, Kıbrıs, Ordu ve Elazığ’dan gelen yüzlerce çocuğun kendi ülkeleri ve yörelerine ait halk oyunlarını sergilemesiyle devam etti.

Darüşşafaka’daki Ayhan Şahenk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şenlikte, Saygı gpt-4 duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Daha yaşanabilir ve barış dolu bir dünya kurmak için siz çocukların bakışına, samimiyetine, saflığına ihtiyacımız var. Atatürk’ün de dediği gibi “Yurtta barış dünyada barış” ancak siz çocukları yarına hazırlamakla mümkün olacak. Biz büyükler bunu yakalamak zorundayız ve bunun için çalışıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün dünya çocuklarına kutlu olsun” dedi.

Sarıyer Belediyesi Çocuk Korosu ve Halk Oyunları Ekibi’nin de katıldığı kutlamalarda, Kıbrıs Beyarmudu Rauf Denktaş İlköğretim Okulu, Çayönü İncirli İlköğretim Okulu, Elazığ Merkez İlköğretim Okulu, Ordu Mesudiye Yeşilce Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ile Gürcistan ve Bulgaristan’dan gelen öğrenciler birbirinden güzel gösteriler yaptılar. Gürcistan’dan gelen çocukların ellerindeki Türkiye ve Gürcistan bayraklarıyla yaptıkları gösteriyle barış mesajı vermeleri salondaki vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Şenliğe Kıbrıs’tan katılan Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Sarıyer’de misafir edilmekten ve kutlamalara katılmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, Sarıyer Belediyesi’ne teşekkür etti. Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım ise “Cemiyetimiz siz çocuklar için var. Sizleri ağırlamaktan onur duyuyorum” diye konuştu.





Kategori : GÜNCEL