İstanbul'da Adıyamanlılar şöleni

  • Ana Sayfa
  • İstanbul'da Adıyamanlılar şöleni
İstanbul'da Adıyamanlılar şöleni
Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Arnavutköy Adıyamanlılar Derneği’nin düzenlediği 2. Geleneksel Adıyamanlılar Şölenine çağrıAbone ol

GADER (Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Arnavutköy Adıyamanlılar Derneği)’nin düzenlediği 2.Geleneksel Adıyamanlılar Şöleni 25 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Sultangazi Hamza Yerlikaya Spor Kompleksinde yapılacak şölene, Adıyaman Milletvekillerinin yanı sıra, belediye başkanları, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda Adıyamanlı’nın mimarlık firması seo katılımı bekleniyor.

Kahtalı Mıçı, Latif Doğan ve Adıyamanlı sanatçıların sahne alacağı şölende büyük katılımın olacağını söyleyen GADER Başkanı Ramazan Okay, şölenin geleneksel hale geldiğini belirtti.

ADIYAMANLILAR HARFANE GECESİNDE COŞTU
Adıyamanlılar, merkezi İstanbul Bostancı’da bulunan Adıyaman Kültür ve Turizm Derneği’nin düzenlemiş olduğu ‘Harfane Gecesi’nde buluştu.

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen ‘Harfane Gecesi’nin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Fuat Pamukçu, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Adıyamanlı hemşehrilerine teşekkür ederek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Fırat Kültürleri Kongre ve Yaşam Merkezi Projesi hakkında da bilgi veren Pamukçu, projenin hayata geçmesiyle Adıyaman’ın gelişimine, tanıtımına ve Dünyanın 8.Harikası olan Nemrut’un korunmasına ciddi katkıda bulunacağını söyledi.

Gazeteci Yazar Feti Akar’ın sunuculuğunu yaptığı geceye AK Parti Adıyaman Milletvekillerinden Hüsrev Kutlu, Şevket Gürsoy, Ahmet Aydın, Mehmet Erdoğan, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan, Adıyamanlılar Derneği Başkanı Mehmet Deniz ve çok sayıda konuk katıldı.

Adıyaman’dan gelen Onur Sarıgül ve Harfane Ekibi’nin türküleriyle başlayan gecede ayrıca Kahtalı Mıçı, Mehmet Seske, Nilüfer Akbal ve Gamze Cankurt ta sahne aldı.



Kategori : GÜNCEL