Şiddet sınır ve şöhret tanımıyor

  • Ana Sayfa
  • Şiddet sınır ve şöhret tanımıyor
Şiddet sınır ve şöhret tanımıyor
Türkiye kadınlarının neredeyse yarısı şiddet görüyor! Duygusal, fiziksel veya cinsel... Abone ol

Kadın susuyor: Şiddet gören kadınların sadece % 1’i yardım istiyor!

Şiddete maruz kalan kadınların büyük kısmının çaresizlikten bulunduğu duruma katlandığı ya da ailesi dağılmasın diye şiddete boyun eğdiği de araştırmanın sonuçlarından anlaşılıyor. Kadınların % 92'si yaşadıkl ilinois seo arı şiddet sonucunda hiçbiri resmi kurum ya da sivil toplum kuruluşlarına başvurmamış. Kadın kuruluşları, belediyeler ve il sosyal hizmet müdürlüklerinden yardım almak için başvuran kadınların oranı ise sadece % 1! Trajik olan bir başka nokta ise, kadınların hemen hemen yarısının bu araştırma için yaptıkları görüşmeden önce şiddete maruz kaldıklarını daha önce hiç kimseyle paylaşmamış olmaları... Vurulan en hafif fiske bile utanç, gizleme, güvensizlik ve korkuyu kadının ruhuna kazımaya yetiyor.




Kadına yönelik şiddet; coğrafya, ırk ve kültürel farklılık da gözetmiyor. Avrupa'da yaşayan 16-44 yaş arasındaki kadınların önde gelen ölüm sebeplerinden en önemlilerinden biri şiddet!

Şiddet gördüğü için hayatını kaybeden kadınların sayısı; trafik kazası ya da kanserden ölenlerin sayısından daha fazla.


Araştırmalara göre Avrupa'da her beş kadından biri şiddetin herhangi bir çeşidiyle karşı karşıya kalıyor.

İngiltere'de her üç günde bir kadın, şiddete maruz kaldığı için hayatını kaybediyor. İrlanda'da ise cinayete kurban giden kadınların yarısının partneri tarafından öldürüldüğü gözlemleniyor.



Kategori : GÜNCEL