Karabük emniyetinden huzur toplantısı

  • Ana Sayfa
  • Karabük emniyetinden huzur toplantısı
Karabük emniyetinden huzur toplantısı
Karabük Emniyet Müdürlüğü son günlerde hızla artış gösteren kontör dolandırıcılığının önüne geçmek için mahalle kahvelerinde huzur toplantısı yapmaya başladı.Abone ol

Karabük merkeze bağlı Esentepe Mahallesi'de gerçekleştirilen huzur toplantısında Karabük Emniyet Müdür Vekili Mehmet Güler, polis olarak görevlerinin çok olduğunu ve bir çok kulvarda koşturduklarını söyleyen Karabük Emniyet Müdür Vekili Mehmet Güler, "Halkın ve kentin güvenliği görevimizin bir parçası. Asayişte ayrı bir boyutu. Asayiş polisin ispanyolca seo tek başına sırtında taşıyamayacağı kadar ağır bir yüktür. Bunu ancak birlik ve beraber olarak sizler bize yardımcı olursanız ancak başarırız" dedi.

Emniyet Müdür Vekili Güler, son günlerde kent genelinde çok sayıda kontör dolandırıcılığı olayının yaşandığını da vurgulayarak, arayanlara hiçbir şekilde itibar edilmemesi uyarsında da bulunarak, "Günlerdir Karabük'te adamın nereden aradığı belirsiz bir şekilde 'Senin telefonunla terör örgütü aranmış, sen yandın' diyerek 'Ben yüzbaşı, komutan ya da emniyet müdürüyüm' diyerek tarafından binlerce kontör dolandırıcılığı yapılıyor. Bunlara inanan bizim insanımız başlıyor kontör göndermeye.

Dolandırıldığını anlayınca bize geliyorlar ve 10 bin liraya kadar dolandırılan insanlar var. Ya artık duyurmadık yer bırakmadık. Hiçbir Allah'ın kuluna inanmayın. 'Ben ağayım, ben paşayım, ben padişahım' dese bile bu telefonlara inanmayın. Devletin hiçbir kurumu ve görevlisi vatandaştan kontör istemez, banka numarası verip para istemez. Lütfen bunu herkese anlatın. Biz artık çok muzdarip oluyoruz konuda. Size dolandıran insan belki Irak'ta, Şanlıurfa'da, Ağrı Dağı'nda. Sizden isteğimiz bütün dostunuza, çevrenize akrabalarınıza anlatın.

Karabük'te bu yüzden çok para çıktı. Çok insanın canı yandı. Bir insan bin kişiye ulaşır diyoruz. Bin kişi bin insana ulaşınca nüfusun tamamına ulaşmış oluruz" dedi. Toplantıda ayrıca, mahalle muhtarları kendi mahalleri hakkında asayiş yönünde rahatsızlık veren konular üzerinde de emniyetin yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.



Kategori : GÜNCEL