Vali doğu açılımına destek istedi

  • Ana Sayfa
  • Vali doğu açılımına destek istedi
Vali doğu açılımına destek istedi
İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri, Van'da fuar ve kongre merkezi kurmak için incelemelerde bulundu. Abone ol

Van'da çok canlı bir ticaretin olduğunu belirten Vali Karaloğlu, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nin Van'a bir fuar ve kongre merkezi yaparak, hükümetin başlatmış olduğu doğu açılımına destek olmasını istedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nun girişimleri sonucu İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri Tuncer Gök, Onur Soysal ve Genel Müdür Haluk Kanca Van'a geldi. Sabah saatlerinde uçakla kente gelen heyet önce 'Van Kahvaltısı' yaptı, ardından görüşme trafiğine başladı. Van Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden heyet daha sonra VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu ile birlikte Va pansiyon reklam n Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş'ın selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Tuncer Gök, fuar ve kongre merkezi ile ilgili yönetim kurulu üyelerinin düşüncelerini aktardı. VATSO'nun başvurusunun yönetim kurulunda görüşüldüğünü kaydeden Gök, başta Topbaş olmak üzere üyelerin Van'a fuar ve kongre merkezi yapma eğiliminin olumlu olduğunu bildirdi.

Vali Karaloğlu da, Dünya Ticaret Merkezi yönetimini Van'da ağılamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın yakın ilgisine teşekkür etti. İnceleme ekibinin hazırlayacağı raporu komisyona havale etmesi halinde bu işin uzayacağı endişesini dile getiren Karaloğlu, Van'ın beklemeye tahammülünün olmadığını, biran önce bu kararın verilmesini temenni ettiklerini anlattı.

"VAN, İSTANBUL'DAN VE ANKARA'DAN GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL"

Van'ın İstanbul'dan, Mersin'den, Nevşehir'den ve Ankara'dan görüldüğü gibi bir şehir olmadığını vurgulayan Karaloğlu, "Van çok önemli bir merkez. Belki Türkiye'nin belli kurumlarının farkına varamadığı kadar önemli bir merkez. Biz 10 aydır Ankara'da, bakanlara, genel müdürlere, müsteşarlara bunu anlatmaya çalışıyoruz. Van, sadece Türkiye için önemli bir merkez değil. Van, aynı zamanda bölge ülkeleri için de çok önemli bir merkez. Stratejik önemi olan bir merkez. Geçmişe baktığımız da 1896'da Van'da İngiltere'nin, Fransa'nın, Rusya ve İran'ın başkonsolosluğu vardı. Van'ın konumu 400 yıldır hiç değişmemiş. Osmanlı'nın da doğusundaki son şehriydi, Cumhuriyetinde" dedi.

"HÜKÜMETİN DOĞU AÇILIMINA BİR DESTEKTE SİZ VERİN"

Hükümetin başlatmış olduğu açılıma destek için Dünya Ticaret Merkezi'nden katkı beklediğini ifade eden Karaloğlu, "Türkiye'nin en doğusunda serhat şehrinde ve belki de Türkiye için değil, hükümetin bölge için bir cazibe merkezi oluşturma çabası var. Sizlerde buna bir katkı sunun. Burası ayağa kalkıyor. Sizlerde buna bir omuz verin. Bizim şu anda size olan ihtiyacımız, biz ayağa kalkmaya çalışıyoruz. Bize ara gaz lazım. Bize bir ara gaz verin" diye konuştu. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri valilikten ayrıldı.



Kategori : GÜNCEL