Kutlu Doğum Haftası Midyat'ta kutlanıyor

  • Ana Sayfa
  • Kutlu Doğum Haftası Midyat'ta kutlanıyor
Kutlu Doğum Haftası Midyat'ta kutlanıyor
Mardin'in Midyat ilçesinde Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Abone ol

Kutlu Doğum Haftası etkinlikliği kapsamında bir konferans veren Sakarya İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Aydüz, Müslümanların dünyada çok garip kaldığını, bunun Kur'an-ı yaşamamaktan ve sünnetten uzak kalmaktan kaynaklandığını bildirdi.
Midyat Köyleri Kültür Dayanışma Derneği (MİKAD) Kutlu Doğum Haftası nedeniyle konferans ve program düzenledi. Konferansa, Sakarya İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Aydüz katıldı. Kocatepe İlköğretim Okulu Kültür Salonu'nda "Kuran'ı Anlamak ve Yaşama hair transplant turkey cost k" konulu konferans verildi.

Konferans saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Aydüz, Hz. Muhammed'in (S.A.V) hayatı ve peygamberlik döneminden kesitler sundu.
Prof. Dr. Aydüz, yaptığı sunumda Kur'an-ı anlamak ve yaşamak için neler yapılması gerektiğini, Kur'an-ı Kerim'de bildirilen ilahi buyrukları yaşamanın önemini anlattı. "Kim Resulullaha itaat ederse Allah'a itaat etmiş olur. Hazreti Muhammed'in (SAV) hayatını iyi öğrenip, anlamalıyız ve hayatımıza iyi tatbik etmeliyiz" dedi.

Müslümanların dünyada çok garip kaldığını, bunun sebebinin Kur'an-ı yaşamamaktan ve sünnetten uzak kalmaktan, kaynaklandığını söyleyen Aydüz, "Kur'an bugün gariptir. Bu asırdaki Müslümanların durumu, kafirlerin istediği gibi: Kur'an lafız olarak okunsun, evlerde aksesuar olarak bulunsun, ama şuurlanma olmasın. Sadece mezarlarda ve ölülerin arkasından okunsun, manası anlaşılmasın ve yaşanmasın şeklinde davranılıyor. Halbuki Hazreti Muhammed (SAV) Efendimiz ve Kur'an-ı Kerim'in yaşandığı devirlere dikkatle bakıldığında Asrı Saadet'in yaşandığını göreceksiniz" şeklinde konuştu.

Aydüz, hiçbir sistemin yapamadığı refah ve mutluluğu, Kur'an-ı Kerim'in ve Peygamber Efendimizin yaptığına dikkate çekerek 23 sene gibi kısa bir sürede bunu gerçekleştirdiğine vurgu yaptı. Aydüz, "Cahiliye dönemini Saadet Asrı yaptı, kötü alışkanlıkları; ahlak-ı aliye yaptı. 23 senede ıslah etti. Zulmetten nura, daleletten hidayete, Kur'an: Fert, aile, toplum ve milletlerin saadetini temin etti" şeklinde konuşmasını sürdürdü.
Aydüz, "Tekrar Asrı Saadet'e dönmek için bugün de Kur'an-ı anlayarak, okuyarak manasını öğrenerek öğrendiklerimize hayatımızda tatbik edebiliriz. Yine Hazreti Muhammed'in (SAV) hayatını iyi öğrenip, anlamalıyız ve hayatımıza iyi tatbik etmeliyiz" dedi.



Kategori : GÜNCEL