Ordu'da sınav kaygısı konferansı

  • Ana Sayfa
  • Ordu'da sınav kaygısı konferansı
Ordu'da sınav kaygısı konferansı
Ordu'nun Ünye ilçesi Mehmet Refik Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerine yönelik "Sınav Kaygısı" konulu konferans verildi.Abone ol

Prof. Dr. Ayşe Yalın, ailesinin ve çevresinin dikkatlerinin hep kendi üzerinde olduğunu gören öğrencinin bilgi dağarcığında onca bilgi birikimi olmasına rağmen yaşamış olduğu kendi kaygılarından dolayı bildiği bir şeyi de o an için unutabildiğine dikkat quanto costa un trapianto di capelli çekti.

Mehmet Refik Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Müdürü Mustafa Terzioğlu tarafından düzenlenen "Sınav Kaygısı" adlı konferansa Ankara Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Yalın konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Ayşe Yalın, insanoğlunun doğduğu andan ölüm anına kadar mutlaka bir kaygısının olduğunu vurguladı. Yalın, "İnsanoğlu bu kaygılarla yaşar. Öğrencinin kaygısı ise hep sınav kaygısıdır. Ailesinin ve çevresinin dikkatlerinin hep kendi üzerinde olduğunu gören öğrenci bilgi dağarcığında onca bilgi birikimi olmasına rağmen yaşamış olduğu kendi kaygılarından dolayı bildiği bir şeyi de o an için unutur.

Kaygılanan insanda bir döngü başlar, bu da nefes darlığı, kas gerginliği, nefes almada zorlanma, yorgunluk, enerji azlığı, kaygı artışı ve nefessiz kalma gibi belirtileri vardır. Öğrenci bu kaygıları ile birlikte kendine bir yol çizme veya meslek edinme kaygıları ile uğraşıp durur. Bundan kurtulmanın en kolay yolu 'ben yeterince çalıştığıma inanıyorum, sınav öncesinde ve sonrasında elimden geleni yaptım, kendimle gurur duyuyorum' gibi bir düşünce geliştirmeliyiz ve buna kendimizi inandırmalıyız" diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL