Ankara İl Özel İdaresince 2009 yılında 28,8 milyon liraya ihale edilen ve kırmızı ışık ve hız ihlallerini ile plaka ve yüz tanıma özelliğine sahip olan 'Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) Projesi yakında hizmete girecek.
Başkent 825 kamera ile izlenerek güvenlik ve trafik konularında sorunlar en aza indirilecek.
Ankara İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan, üst yapı yatırımlarında en büyük payın eğitime ayrılarak, her yıl yaklaşık 35-40 milyon TL ödenekle önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, 2003-2009 döneminde eğitim hizmetleri için 328 milyon TL harcandığını bildirdi.
Ceylan, bütçenin yaklaşık yüzde 80;inin doğrudan ya da idare seo iş gücü ve makine parkı kullanılarak yatırımlara harcandığını söyledi. Bunun hizmetlere göre dağılımının ortalama olarak, eğitime yüzde 35, kırsal altyapıya yüzde 30, sağlık hizmetlerine yüzde 10, güvenlik hizmetlerine yüzde 5, özel idare hizmetlerine yüzde 9 ve diğer hizmetlere yüzde 11'lik bir pay ayrıldığını ifade eden Ceylan, 2005 yılında yerel yönetimlere ilişkin yapılan başta 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu olmak üzere yapılan yeni yasal düzenlemelerle gerek belediyelere, gerekse il özel idarelerine ciddi yetki verildiğini ve kaynak sağlandığını kaydetti.
Ankara ilinin tamamında yürütülen üst yapı yatırımlarında en büyük payın eğitime ayrıldığını bildiren Ceylan, eğitim sektörüne İl Özel İdaresi'nden her yıl yaklaşık 35-40 milyon TL ödenek ayrılarak, önemli yatırımların gerçekleştirildiğini ve 2003-2009 döneminde eğitim hizmetleri için yaklaşık 328 milyon TL harcandığını kaydetti.
KENT GÜVENLİK SİSTEMİ BİTİYOR
Ankara İl Özel İdaresince 2009 yılında 28,8 milyon liraya ihale edilen ve halen yapımı hızla sürdürülen kırmızı ışık ve hız ihlallerini ile plaka ve yüz tanıma özelliğine sahip olan 'Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) Projesi' kapsamında başlangıçta toplam 825 kamera ile kentteki güvenlik ve trafik hizmetlerinde önemli bir aşama kaydedileceğini bildiren Ceylan, ''Projeye İl Özel İdaresinden yaklaşık 15 milyon lira kaynak aktarılmıştır. 2010 yılı Haziran ayında projenin tamamlanması ön görülmektedir'' dedi.
İl Özel İdaresinde toplanmakta olan Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına ait katkı paylarından, Ankara;da bulunan tarihi ve kültürel değerlerin korunması ve restorasyonu amacıyla, başta belediyelerin hazırladığı projelerin desteklendiğini bildiren Ceylan, bu kapsamda, başta Altındağ, Beypazarı, Güdül, Nallıhan, Kalecik gibi ilçelerde sokak sağlıklaştırması projeleri, Ulucanlar Cezaevinin müzeye dönüştürülmesi ve müzelerin restorasyonları gibi bir çok projenin desteklendiğini söyledi. Ceylan, 2010 yılında 14 proje için 8,6 milyon lira tahsis yapıldığını belirtti.
100 kilometre bölünmüş yolun bu yıl tamamlanacağını ifade eden Ceylan, ''Hükümetimizin temel önceliklerinden olan bölünmüş yol çalışmaları kapsamında İl Özel İdaresince il genelinde 6 ayrı yerde yaklaşık 100 kilometrelik bölünmüş yol, yıl ortasında alt temel, temel ve sathi kaplaması tamamlanarak Karayollarına teslim edilecektir'' diye konuştu.
Kategori : GÜNCEL