TGC yönetimine yeni talip

TGC yönetimine yeni talip
Değişim Grubu adı altında birleşen gazeteciler, TGC genel kurulunda yönetime talip oluyor.Abone olDeğişim Grubu adı altında birleşen gazeteciler, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) 28 - 29 Nisan tarihlerinde yapılacak genel kurulunda yönetime talip oluyor.

Nuh Albayrak, Celal Toprak, Ünal Tanık ve Cengiz Kahraman imzasıyla bir bildiri hazırlayan Değişim Grubu, seçim çalışmalarına hızlandırdı. Değişim Grubu listesinde, medyadaki farklı gruplardan isimlerin yer aldığı öğrenildi.

Değişim Grubu üyeleri, yayınladıkları bildiri ile tüm üyeleri Cemiyet'e sahip çıkmaya ve oy kullanmaya davet etti. Tüzük gereği üyelerin oy kullanabilmesi için aidat borcunun bulunmaması gerekiyor. Genel Kurul 28 Nisan Çarşamba günü başlayacak. İkinci günü olan 29 Nisan Perşembe saat 09.00-17.00 saatleri arasında ise oy kullanma işlemi gerçekleştirilecek.

'TGC, YILLARDIR DEĞİŞMEYEN İSİMLERLE EROZYONA UĞRADI'

Değişim Grubu Sekretaryası imzası ile yayınladıkları bildiride, TGC'nin yıllardır değişmeyen isimler ve zihniyet nedeniyle her alanda erozyona uğradığını belirte hair transplant turkey cost n Değişim Grubu, üyeler için hiçbir şey yapılmaz hale gelen yönetim ile üyeler arasındaki bağların kopma noktasına geldiğine dikkat çekildi.

Üyelerin, adeta TGC'nin yerini unuttuğu ifade edilen bildiride, TGC'de yönetimin neredeyse tamamına yakınının, artık mesleği bırakmış isimlerden oluşmaya başladığı vurgulandı. TGC'nin vurdumduymazlığı yüzünden kamuoyundaki etkinliğinin giderek azaldığı, bu durumun hem Cemiyet'i, hem mesleği, hem de bireysel olarak gazetecileri olumsuz etkilediği vurgulanan bildiride şöyle denildi: "Yıllardır, yönetime damgasını vuran anlayış, meslek büyüklerimizin devleştirdiği TGC'yi cüceleştirmeye başladı. Gazeteciler, cemiyetine sahip çıkma kararlılığını ortaya koydu. Artık bu gidişe "Dur" demek gerekiyor. Şimdi, "değişim ve yenileşme günü" diyoruz. Mesleğin önündeki engelleri kaldırmaya, yönetim devrimi ile başlayalım çağrısı yapıyoruz. Her kurumdan bir meslektaşımızın yer alacağı bir anlayış ile yola çıkıyoruz. Yeniden meslektaşlarımıza "elinizi taşın altına koyun" diyoruz. Değişim için bize destek verin. Dayanışma bayrağını daha yukarılara çekelim. Yeniden güçlü bir değişim için omuz omuza verelim."

DEĞİŞİM GRUBU'NUN TGC İÇİN ÇALIŞMA PROGRAMI

TGC'nin daha güçlü hale getirilmesi için hayata geçirilmesi düşünülen projelere de değinilen bildiride, şu görüşlere yer verildi:

- Emekli üyelerimizden mesleğini devam ettirmek isteyenlere, bu imkan telif karşılığı sunulacak. Bunun için Bizim Gazete daha da güçlendirilecek.

- "Babıali Etkinlikleri" gibi TGC'ye prestij sağlayan aktiviteler artarak devam edecek.

- Üyeler arası sosyal dayanışmayı üst noktaya çekmek için ay sonu yemekleri gibi etkinlikler artarak devam edecek.

- Üyelerimizin sağlık sorunlarında kolaylık sağlamak amacıyla Basın Dispanseri konusunda yeni adımlar atılacak. Basın Dispanseri hem yenileştirilecek, hem de geliştirilecek ve üyelerin sağlık sorunlarının çözüm noktası haline getirilecek.

- Herhangi bir nedenden işsiz kalan meslektaşlarımıza hem hukuki destek verilecek, hem de iş bulması için bir "iş havuzu" oluşturulması için adımlar atılacak.

- İşsizlik fonu güçlendirilecek, işsiz kalan arkadaşlarımıza bu fondan anlamlı destek sağlanacak.

- Basın özgürlüğü konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması noktasında adımlar atılacak.

- Sahada görev yapan meslektaşlarımızın zaman zaman çeşitli kurumlarla karşı karşıya gelmesine neden olan uygulamaların yeniden düzenlenmesi için girişimde bulunacak.

- Basın kartının her kurum ve kuruluşta kimlik kartı olarak kabul edilmesi için gerekirse yasa değişikliği zorlanacak.

- Meclis'te sayıları 20'ye yakın gazeteci milletvekilleri ile bağlantı kurulacak ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü için birlikte çalışma yapılacak.

- Cemiyet'in etkinliklerine en üst seviyede katılım sağlanacak. Meslektaşlarımızın ödül aldığı etkinlikler adeta birer zirve toplantısına dönüştürülecek.

- TGC lokali yeniden düzenlenecek. Bütün meslektaşlarımızın buluşma noktasına dönüştürülecek.

-          TGC İstanbul veya İstanbul dışında çeşitli sosyal tesisler açarak üyelerine destek sağlayacak.
-          Basın İlan Kurumu'ndan verilen paranın tamamı, üyeler için kullandırılacak.



Kategori : GÜNCEL