Bu olay ancak Türk filmlerinde olur!

  • Ana Sayfa
  • Bu olay ancak Türk filmlerinde olur!
Bu olay ancak Türk filmlerinde olur!
Öyle bir olay ki, kahramanları Yeşilçam emektarları... Öyle bir kazıklanıyorlar ki böylesi ancak filmlerde görülür!..Abone ol

İlyas adında bir  genç, üç yüz Yeşilçam emektarını kandırdı. Hayatlarının sonbaharında boş yere ümitlenen bu insanlar şimdi  hüsran ve şaşkınlık içinde...

Trajikomik ve tam filmlik bir olay bu.

Yeşilçam tarihinde, yapımcısından yönetmenine, figüranından set işçisine, karakter oyuncusundan jönüne, 300 civarındaki insanı, oyn hair transplant cost in turkey adığı müthiş oyunun parçası yapan başka biri daha çıkmadı. 20’li yaşlardaki bir genç, Yeşilçam’ın usta oyuncularına öyle bir oyun oynadı ki, hiçbiri girdiği şoktan daha kurtulamadı.

Gelelim olayın kendisine: İlyas Ö. adlı 20’li yaşlarda bir genç Yeşilçam’a gelir ve önce Yusuf Çatalbaş’ı, onun aracılığıyla Yeşilçam’ın emekçilerinden Necdet Kökeş’i bulur. Bir amcasının Kütahya milletvekili, öteki amcasının Kütahya Porselen’in sahibi olduğunu söyleyen genç, “Amcam Türk Sineması’na ve Yeşilçam’a aşık biri. O yüzden Kütahya Seramik’in, Kütahya’da çekilecek altı serilik yeni reklam filminde Yeşilçam’ın tüm jönleri ve karakter oyuncularını oynatmak istiyoruz” der ve ilk olarak Kökeş’le el sıkışır. Bölüm başı 50 bin lira 48 yıllık sinema emekçisinin rüyasında bile göremeyeceği bir paradır. O yüzden “Acaba rüyada mıyım?” diye kendine çimdik bile atar.

BÖYLE TEKLİFE KİM 'HAYIR' DER?

İ.Ö., bölüm başına 50 bin liraya anlaştığı Kökeş’ten kadroyu oluşturmasını da ister. Kökeş, 50 bin liranın ve arkadaşlarını böylesi ballı bir işin ortağı yapmanın hayaliyle işe koyulur. Listeler yapılır, İ.Ö., cep telefonunu Kökeş’in önüne koyar ve “Ara, olayı anlat, sonra da bana ver” der. Kökeş de öyle yapar. Kökeş iki günde 100’e yakın oyuncuyu arar, önce müjdeli haberi, sonra da işin patronu İ.Ö.’yü onlarla görüştürür. Herkes böyle cazip bir teklife sorgusuz, sualsiz balıklama atılır.



Kategori : MAGAZİN