Melih Gökçek'e zimmet suçlaması

  • Ana Sayfa
  • Melih Gökçek'e zimmet suçlaması
Melih Gökçek'e zimmet suçlaması
Ankaragücü ile olan ilişkilerden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in suyu spor klüplerine daha ucuz satması davalık oldu. Abone ol

Ankara su tarifesi spor kulüplerine göre yeniden düzenlendi. Kararın Gökçek'le Ankaragücü ilişkileri nedeniyle alındığını ileri süren tüketiciler mahkeme kapısında.

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Şube Başkanı Av. Hakan Tokbaş ASKİ yöneticileri ve Gökçek hakkında görevi kötüye kullanma, zim trapianto di capelli turchia met suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu.

Tokbaş’ın iddiasına göre, Ankara Büyükşehir Belediyesinde kademeli fiyat tarifesinin yargı kararı ile ortadan kaldırılmasından sonra ASKİ Türkiye’de hiçbir belediye tarafından bugüne kadar uygulanmamış bir tarife oluşturdu.

Bu tarife kapsamında ASKİ, en düşük su ücretini, ibadethaneler, muhtarlık binalarının yanı sıra artık spor kulüplerine de uyguluyor.

Bu tarifeye göre okul ve bir hastaneye metreküpü 6 TL’den su satılırken, spor kulüplerine metreküpü 0,10 TL’den su satılıyor.

Tokbaş tarifelerle ilgili, “Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan bir uygulama ile, okullara ve hastanelere 6 TL’den, tüketiciye 2.70 TL’den, işyerlerine 7.50 TL’den sunulan suyun, spor kulüplerine 0.10 TL’den sunulması ve bu tarifenin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanının Ankaragücü ile olan teması sonrasında gerçekleşmesi, gerçek niyeti belli eder nitelikte olduğunu söylemiştik” dedi.

Tokbaş tüketicinin sırtından zengin spor kulüplerinin daha çok zenginleştirilmesine neden olacağını savunduğu bu uygulamanın iptali için ASKİ Genel Müdürü, ASKİ Yönetim Kurulu üyeleri ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tüketiciler Gökçek ve ASKİ yöneticilerinin Ankaragücü yararına çıkar sağladığı gerekçesiyle zimmet suçu ve görevi kötüye kullanmaktan ceza alması istendi.



Kategori : GÜNCEL