Erdoğan zehir hafiye gibi

Erdoğan zehir hafiye gibi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan milletvekilinin sigarayı bırakıp bırakmadığını kızından öğrendiAbone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda müzakere edilen anayasa değişikliği teklifi oylamaları için Meclis'e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara'nın ilköğretimde okuyan kızı Ülke Eren arasında gazetecileri ve vekilleri kahkahaya boğan bir diyalog yaşandı.Promosyon Çakmak r>
Milletvekili kulisinde bir süre dinlenen Başbakan, yanına gelen anne-kızla sohbet etti. Erdoğan, sigara tiryakisi Halide İncekara'ya sigarayı bırakıp bırakmadığını sordu. İncekara cevap vermeyince kızı Ülke Eren'e döndü. Küçük kız, "ara sıra" cevabını verince, "Paket taşıyor mu, onu söyle bakalım." diye ikinci bir soru yöneltti. Ülkü Eren, "Taşıyor." karşılığını verdi. Başbakan da bunun üzerine, "İşte! Çocuktan al haberi. Her şeyi çok net söylüyorlar." dedi. İncekara da kızına, "Ama kızım, beni neden bu kadar insan içinde utandırıyorsun? Ben bittim!" diye şaka yaptı. Ülke Eren, "Ama azalttı." diyerek durumu kurtarmaya çalışınca gülüşmeler yaşandı. Başbakan da İncekara'ya bakarak, "Dumansız hava sahası sadece dar bir çerçevede değil, bütün Türkiye'ye yaymamız lazım." hatırlatmasında bulundu.

Bunun üzerine milletvekili anne de kızını Başbakan'a şikayet etti. Kızının 400 liralık cep telefonu istediğini anlatan İncekara, Erdoğan'a, "Peki bu doğru mu?" diye sordu. Ülke Eren de buna, "Bana 30 liralık telefon almak istiyor. 30 liralık telefon olur mu hiç?" karşılığını verdi. Erdoğan'sa, "30 liralık telefon torunlara alınır. Ben kızıma (Ülkü Eren) söylerim, o bekler. Teknoloji hızla gelişiyor daha sonra alırsınız." diyerek küçük kızı teselli etti.



Kategori : POLİTİKA