Fikri Sönmez'in torunundan ilginç çıkış

  • Ana Sayfa
  • Fikri Sönmez'in torunundan ilginç çıkış
Fikri Sönmez'in torunundan ilginç çıkış
Dedesinin şiddete karşı olduğunu vurgulayan 19 yaşındaki Fikri Sönmez, "Otobüs yakmak doğru değil. Halkın çocukları, halka zarar vermez" dediAbone ol

Fatsa'nın efsane belediye başkanı Fikri Sönmez'in 19 yaşındaki torunu Fikri Sönmez, ismini taşıdığı dedesinin sosyalist değil, halkçı Clıpper Çakmak bir lider olduğunu savundu.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde okuyan Fikri Sönmez, okuldaki bazı sol grupların "Bir sorunun olursa her zaman yanındayız" diyerek kendisini koruma altına almak istediğini de anlattı. "Terzi Fikri"nin torunu, gördüğü ilgiyi, "Facebook'ta, yüzlerce mesaj alıyorum. Ders aralarında amfide oturduğumda etrafımı her gruptan arkadaşlar sarıyor. Bazen görevliler, 'Bunlar bir eylem hazırlığı mı yapıyor?' diyerek güvenlik bile gönderiyor. Arkadaşlar dedemi sadece kitaplardan tanıyor. Ama maalesef yanlış tanıtmışlar dedemi. Ben genç kuşağa babaannemden, babamdan ve diğer yakınlarımızdan dinlediğim Fikri Sönmez'i anlatıyorum. Sabah'ta dedemin hayatıyla ilgili haberleri okuyan arkadaşlar, '5 Mayıs'taki anma töreni için otobüs kaldıralım' diyor. Bu haberler babama biraz masraf çıkaracak" sözleriyle ifade etti.



Kategori : POLİTİKA