Melih Gökçek'in referandum tahmini

  • Ana Sayfa
  • Melih Gökçek'in referandum tahmini
Melih Gökçek'in referandum tahmini
Anayasa değişikliğinin referanduma gitmesi durumunda ne kadar oy alacağı tahminlerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek de katıldı.Abone ol

Anayasa değişikliğinin ilk turu bitti. İktidar ikinci tura sıkı hazırlanırken gözler referanduma gitmesi durumunda nasıl sonuç alınacağında. Hergün bir siyasetçi referandum durumunda alınacak ersağ üye sonuçla ilgili bir tahmin yapıyor. Son tahmin ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten geldi.

Gökçek Anayasa değişikliğinin referandumda yüzde 65-70 ile kabul oyu alacağını savundu.

Kazakistan'ın Başkenti Astana'ya 3 günlük özel bir ziyaret gerçekleştiren Gökçek  TBMM'de görüşmeleri süren Anayasa değişikliği ile ilgili konunun Türkiye açısından hayati öneme sahip olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Türkiye'de anayasa değişikliği şart. Hükümetimiz de bu konuda gerekli girişimde bulunuyor. Umut ediyorum ki büyük bir ekseriyetle halkımızın da kabulü ile anayasa değişikliği gerçekleşecektir" diye konuştu.

Anayasa değişikliğinin referanduma sunulması halinde çıkması muhtemel sonucu da değerlendiren Gökçek, "Referandumdan yüzde 65-70'lerde kabul çıkacağını düşünüyorum" dedi.

NASİPTE VARSA 5 OLUR

Dört kez Ankara büyükşehir belediye başkanı olduğu hatırlatılan Gökçek, gelecekle ilgili planları sorulunca, "Nasipte varsa 5 de olur bilemem" diye cevap verdi.



Kategori : POLİTİKA