Valiyle köylünün hazine arazisi kavgası

  • Ana Sayfa
  • Valiyle köylünün hazine arazisi kavgası
Valiyle köylünün hazine arazisi kavgası
Köylülerin yıllardır ektiği hazine arazisi kiraya verilmek istenince Çankırı Valiliği ile köylüler karşı karşıya kaldı. Abone ol

Çankırı'nın Kızılırmak ilçesine bağlı Tımarlı köyünde yaşayan vatandaşlar, köydeki 3 bin dönüm hazine arazisinin kiraya verilmesinin planlanmasına tepki gösterdi.

Tımarlı köyündeki yaklaşık 3 bin dönüm arazinin 10 yıllığına kiraya verilmesine karşı olduklarını belirten köy sakinleri, araziyi kiralamayı düşünen Erdoğan Özkan'ın köye gelmesine de tepki göstererek, ''Bu arazi başkasına verilirse 100 haneli köy aç kalır'' dedi.

Köy muhtarı Halim Uslu, cinsel kahve ''Köyümüzde 500 büyükbaş, bin 200 civarında küçükbaş hayvan var. Bu hayvanları bu bölgede otlatıyoruz. Köyün toplam mera varlığı 320 dönüm. Parçalı olduğu için hayvancılığa elverişli değil. Zorunlu olarak bu alanı kullanıyoruz. Devlet bu araziyi birine kiraya verecekse bize versin, biz de aynı şartlarda araziyi alalım ve ekelim. Neden başkasına vererek bizi mağdur durumuna düşürüyorlar. Bu arazi başkası tarafından ekilirse biz biteriz. Bu araziyi başkası ekemez'' diye konuştu.

ÇALIŞACAK İNSANLAR KÖYDEN ALINACAK

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun da ihale işlemleriyle ilgili yasal prosedürü hazırladıklarını, köy halkının jandarmaya karşı gelmesinin yanlış olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Bu yapılan ayıptır. Ziraat mühendisi topraktan örnek almak için oraya gidiyor ve bu mühendisin arabasına zarar veriyorlar, jandarmaya karşı geliyorlar. Bunlar yanlış şeyler. Önümüzdeki süreçte oraya daha fazla güvenlik gücü göndereceğiz. Kimse devletten daha güçlü değildir.''

Bölgenin daha önce köylüler tarafından kullanılmadığını ifade eden Uzun, ''Burası mera değil, tapulu hazine arazisi. Bugüne kadar bu arazi kullanılmıyordu. Şimdi bu iş çıkınca köylüler tepki gösteriyor. Mayısın 7'sinde ihale var. İstiyorlarsa ihaleye girsinler onlar da kiralasınlar'' diye konuştu.

Alan kişinin bölgede çim ekeceğini söyleyen Vali Uzun, şunları kaydetti:

''Bölgede 50'ye yakın işçi çalışacak. Çalışacak insanlar köyden alınacak. 50 kişi ekmek yiyecek. İnanıyorum ki ileride köylüler gelip kendi arazisini de kiraya vermek isteyecek. Yıllık 260 bin lira kira geliri olacak. Bu önemli bir gelir. Ekimle birlikte arazi ıslah edilecek. Daha ihale bile yapılmadı, neden karşı çıkıyorlar anlamış değilim. Vali olarak bu halkı neden sıkıntıya sokayım. ''



Kategori : GÜNCEL