BDP'den AK Parti'ye destek sinyali

  • Ana Sayfa
  • BDP'den AK Parti'ye destek sinyali
BDP'den AK Parti'ye destek sinyali
Barış ve Demokrasi Partisi Siirt Milletvekili Osman Özçelik, parti olarak AK Parti'ye destek verebileceklerini açıkladı.Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Anayasa değişikliğine destek vermeyerek CHP ve MHP ile aynı çizgide buluştukları için çok üzgün olduğunu söyledi. Paketinin içindeki maddelere karşı olmalarının mümkü seo n olmadığını vurgulayan Özçelik, isteklerine olumlu cevap verilmediği için oylamalara katılıp oy kullanmadıklarını ifade etti. Osman Özçelik, "İçimiz kan ağlıyor. Ama siyasette bazen bu tür kararlar almak zorunda kalabiliyor insanlar." dedi.

Darbe ürünü olan 82 Anayasası'nın en büyük acıları kendileri ve Kürtlere çektirdiğini ileri üren Özçelik, şöyle devam etti:

"Biz, 12 Eylül'ün ceberrut yönetiminin getirdiği bu Anayasanın değişmesini gönülden istiyoruz. Ancak oylamaları katılıp oyumuzu kullanamadığımız için üzülüyoruz. Bizim bazı isteklerimiz vardı. Bunların karşılanmasını istiyoruz. Kürtler en çok mağdur olan, dolayısıyla temel hak ve özgürlüklere hasret kesimi oluşturuyor. Hepimiz 12 Eylül ürünü bu Anayasa'nın mağduruyuz. Hapishanelerde yattık, dayak yedik. Arkadaşlarımız, insanlık dışı muamelelere maruz kaldı. Kürt sorununun bu noktaya gelmesinde 12 Eylül darbesinin ürünü olan mevcut Anayasa'nın büyük etkisi var. Dolayısıyla bu değişikliğe karşı çıkmak kendimizle çelişkiye düşmek demektir."

"PAKETE KARŞI OLMAMIZ DÜŞÜNÜLEMEZ"



Kategori : POLİTİKA