Arato yazarları birbirine düşürdü!

  • Ana Sayfa
  • Arato yazarları birbirine düşürdü!
Arato yazarları birbirine düşürdü!
O kimine göre önemli bir siyaset kuramcısı. Kimilerine göre ise hariçten ahkam kesen biri. Peki doğrusu ne?Abone ol

O Radikal'den Nuray Mert'e göre önemli bir 'siyaset kuramcısı', Emre Aköz'e göre 'görev adamı', Akif Beki'ye göre ise hariçten ahkam kesen biri...

Peki kim bu Andrew Arato?

Önce Nuray Mert'ten başlayalım:

- Türkiye’de Anayasa değişikliğine ilişkin görüşleri ile günd metal kalem eme gelen Andrew Arato, önemli bir siyaset kuramcısı. Düşüncelerine katılırsınız katılmazsınız, o başka şey. Ancak, Arato’nun Türkiye’de bazılarının hoşuna gitmeyen şeyler söylemiş olması, siyasal kuram açısından önemi kolayca reddedilecek biri muamalesi görmesine gerekçe olamaz.
O nedenle, tüm bu hatırlatmaları yapmak istedim. Dahası, ben şahsen Arato’yu çok önemsediğim için, daha önce de kendisinden söz etmiştim. Arato’yu, en son, 28 Aralık tarihinde, Radikal gazetesi ve Koç Üniversitesi’nin düzenlediği bir toplantıda izlemek fırsatı bulmuştum. O toplantıda da, çok çarpıcı şeyler söylemişti, ancak nedense, bu toplantı gazetemizde yer bulmadı ve benden başka kimse bu toplantıdan söz etmedi.

SÖZ SIRASI EMRE AKÖZ'DE

Arato'yu şimdi de Sabah yazarı Emre Aköz'den dinleyelim:

- Ne zaman Anayasa değişikliği gündeme gelse, Arato'yu Türkiye'ye davet edip Koç ve Boğaziçi üniversitelerinde konuşturuyorlar.
Milliyet ile Radikal gibi Doğan Grubu gazeteleri Arato'ya yer açıyor. Yazarları ise Arato'yu göklere çıkarıyor.
Arato da konuşacak diye Radikal, Ritz Carlton Oteli'nde salon kiralamıştı.
Son olarak Devrim Sevimay'ın mülakatı; Milliyet'in sürmanşetinden duyuruldu.

***

Kategori : MEDYA