Engelliler parmak izinden bulunacak

  • Ana Sayfa
  • Engelliler parmak izinden bulunacak
Engelliler parmak izinden bulunacak
Kaza ve kayıp gibi olaylarda kendilerini ifade edemeyecek olan engellilerin kimlik tespitlerinin yapılmasına başlandı.Abone ol

Kaza ve kayıp durumlarında kendisini ifade edemeyecek olan engellilerin kimlik tespitinin yapılabilmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'nün başlattığı parmak izi uygulaması Samsun'un Vezirköpr mikro beton kaplama ü ilçesinde başlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan parmak izi uygulaması ile, kendini ifade edemeyecek durumda olan, başkalarının yardımına muhtaç olarak yaşayan engellilerin parmak izlerinin alınması için Türkiye'nin 81 ili ve ilçesinde parmak izi uygulaması yapılıyor. Bu kapsamda, Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri ilçede ikamet eden engelli vatandaşları tespit ederek Eğitim Uygulama Okulu'nda bir araya topladı. Engelli vatandaşlar ve ailelerine önce bilgilendirme yapıldı. Uygulamanın gönüllülük esasına dayandığına dikkat çekildi. Parmak izi ve resimlerini vermek isteyen engelli vatandaşların, aileleri ya da yasal vasisi ile birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri istendi.

Emniyet Müdürü Hakan Karslı, "Bu çocuklarımızın kaybolma riski daha çok. Kendilerini ifade edemedikleri için parmak izlerini alarak kimliklerini tespit edebilmeniz mümkün" dedi.



Kategori : GÜNCEL