Şanlıurfa'da renkli bilet kuyruğu

  • Ana Sayfa
  • Şanlıurfa'da renkli bilet kuyruğu
Şanlıurfa'da renkli bilet kuyruğu
Şanlıurfa'da oynanacak Fenerbahçe ile Trabzon'un Ziraat Türkiye Kupası'nı izlemek isteyen Urfalılar bilet sıralarında renkli görüntüler verdi.Abone ol

Şanlıurfa 5 Mayıs'ta Fenerbahçe ile Trabzon arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası'na hazırlanıyor. Otellerde yer kalmadığı için Belediye Başkanı Fakıbaba dahil pek çok kişinin taraftarlara evini açacağı Urfa'da bilet sıraları da renkli görüntülere sahne oldu.

Bilet almak isteyen taraftarlar geceden itibaren satışın yapılacağı 11 Nisan Stadyumu önünde kuyruğa girdi. Battaniyelerini yanında getiren taraftarlar bir yandan kağıt oynadı, okey döndü; bir yandan da nargile çekti.

30 bin taraftarlı GAP Arena Stadyumu'nda oynanacak zorlu mücadele öncesi, satışa çıkarılan biletlerin büyük bölümü internet üzerinden alıcı buldu. Dün internet üzerinden satışa çıkarılan bilet promasyon çakmak lerin birkaç saat içerisinde tükenmesinin ardından, taraftarlar kentte satılacak 6 bin biletten yararlanıp, final maçını tribünde izlemek için geceden kuyruğa girdi.

BATTANİYELERİYLE UYUDULAR
Birkaç saatte tükendiği için internet üzerinden bilet alamayan taraftarlar, umutlarını bugün öğle saatlerinde 11 Nisan Stadyumu'ndaki gişelerden yapılacak bilet satışlarına bağladı. Ancak, yüzlerce taraftar sorun yaşamamak ve bilet bulabilmek için geceden kuyruğa girmeyi tercih etti. Gece saat 23.00'ten itibaren battaniyeleriyle birlikte 11 Nisan Stadı'na gelen taraftarlar, yerlere örtüler serip üzerinde uyuyarak sabahın gelişini bekledi. Gecenin ilerleyen saatlerinde stadyum önüne gelen taraftar sayısı artarken, uykusu gelmeyenlerin yanlarında getirdikleri kağıt ve okey oyunu oynadıkları, nargile içtikleri görüldü.

POLİSTEN GÜRÜLTÜ UYARISI
Gece geç saatlerde toplanan taraftarların gürültü yapması üzerine 11 Nisan Stadı önüne gelen polisler, kalabalığı sessiz olmaları konusunda uyardı. Çevredeki apartmanlarda yaşayanların rahatsız edilmemesini isteyen polislerin uyarısının ardından kalabalık, battaniyelerin altına girerek sessiz şekilde sabahı beklemeye başladı.

TARAFTAR ÖFKELİ
Şanlıurfa'da ilk kez final müsabakasını, taraftarı oldukları takımları ve hayranı oldukları futbolcuları canlı izleyecek olmanın heyecanını yaşarken, stada girecek bilet bulamama endişesi ile kahrolduklarını söyleyen taraftarlar, "Maç burada oynanıyor ama biletleri internetten satılıyor. 30 bin kişilik stadyum için şehirde sadece 6 bin bilet satılıyor. Onu da alabilmek için geceyi mecburen burada geçiriyoruz. Bu adil bir davranış değil. Yarın Fenerbahçe ve Trabzon'u Şanlıurfa'da, şehir dışından gelecek olanlar izleyecek. Böyle olunca maçın şehrimizde oynanmasının bir anlamı kalmıyor" diye tepki gösterdi.

KUYRUKTA GERGİNLİK
Geceyi battaniyelerin altında geçiren taraftar sayısı, sabah saatlerinde yeni gelenler ile birlikte bin beş yüz kişiye ulaştı. Öğle saatlerine kadar sayının daha da artması beklenirken, sabahın erken saatlerinde oluşan yoğunlukta en öne geçmek isteyenler ile kuyrukta bekleyenler arasında gerginlik yaşandı. Sıra nedeniyle birbiriyle tartışan taraftarlar, stadyum önünde görevli polislerin araya girmesiyle sakinleştirildi. Gerginliğin sık sık yaşanması üzerine bölgeye çok sayıda da çevik kuvvet polisi takviye olarak gönderildi. Gişeler önüne kurulan bariyerler ile izdiham önlenmeye çalışılırken, stadyum önüne gelenlerin sayısı her geçen saat daha da artıyor.



Kategori : GÜNCEL