Akapunktur her derde deva mı?

Akapunktur her derde deva mı?
Akapunktur özellikle zayıflamak ve kötü alışkanlıklarımızdan kurtulmak için başvurduğumuz yöntemlerden biri.Abone ol

Akapunktur özellikle zayıflamak ve kötü alışkanlıklarımızdan kurtulmak için başvurduğumuz yöntemlerden biri.

Çocukken sizi de “yaramazlık yaparsan iğneci çağırırım” diye korkuturlar mıydı? Şimdi sadece o korkuları yenmekle kalmadık, farklı sorunlarımızın çözümleri için kullanıyoruz. Akapunktur tedavisi de özellikle zayıflamak ve kötü alışkanlıklarımızdan kurtulmak için başvurduğumuz yöntemlerden biri.

Çinliler tarafından sistematize edilen bir yöntem olan akapunktur özellikle kulak, el ve boyuna saç teli kalınlığında iğnelerin batırılmasıyla uygulanıyor. Vücudumuzda farklı hormonlara, bölgelere ve organlara etki eden 1000 kadar uyarı noktası bulunuyor. Akapunktur iğneleriyle uyarılan bu noktalar etki ettikleri bölgelerde tedavi sağlıyorlar.

Genellikle zayıflamaya ve sigara cinsel takviye yı bırakmaya yardımcı tedavi olarak kullanılan akapunkturun etki alanı bu kadar sınırlı değil. Solunum yolu, kalp ve damar, sindirim sistemi, sinir sistemi, üro-genital sistem hastalıkları, romatizmal hastalıklar ve alerjiler, selülit ve kronik yorgunluk tedavisinde de akapunkturdan yararlanılıyor. Tamamlayıcı tedavi olarak sınıflandırılan akapunktur, ülkemizde de 1991 yılından beri yasal olarak uygulanıyor.

Nasıl yapılıyor?

Akapunktur için, tedavi edilecek hastalığa göre uyarı noktaları belirleniyor. Genellikle kulak, boyun ve ellere batırılan ve tek kullanımlık olan steril çelik, altın veya gümüş iğneleri lokal hücresel uyarıları sinirlere ve beyne ulaştırıyor. Beyin uyarıları hedef alınan organlara gönderiyor ve böylece uygulanan tedavi hızlanıyor. Ancak tedavilerde akapunktur tek başına yeterli değil. Örneğin zayıflamak için aynı düzende yemeye devam etmiyorsunuz, beslenme uzmanınızın kontrolündeki diyetinizi sürdürüyorsunuz. Veya sigarayı bırakmak istiyorsanız, gerçekten sigara içmemeniz gerekiyor.

Sigarayı bırakmak için akapunktur uygulanmasından önce 24 saat sigara içmemeniz gerekiyor. Tedavi süresince endorfin ve serotonin gibi, rahatlık ve keyifle ilgili hormonların salgılanması sağlanıyor. Mutlu olduğumuzda, çikolata yediğimizde veya sigara içtiğimizde salgıladığımız bu hormonlar, sigarayı bıraktığımız zaman işlevlerini yerine getiremiyorlar. Bu yüzden sinirli oluyoruz. Tedavide ise akapunktur sigaranın yerini alıyor ve hormonlarımız normal çalışmalarına devam ediyorlar.

Kilo verirken

Akapunktur diyet sürecinde de yardımcı bir tedavi olarak kullanılıyor. Kulak kepçesinde bulunan hassas noktalar tespit ediliyor ve bu noktalar iğnelerle uyarılıyor. Seans sonunda kalıcı iğneler takılıyor. İğnelerin verdiği acı ise sinek ısırığından fazla değil.

Aslında kilolar diyetle veriliyor fakat akapunktur hem bu süreci hızlandırıyor hem de diyetin neden olduğu stresi azaltıyor. Yani bilinenin aksine, akapunktur tek başına kilo vermeyi sağlamıyor. Tedavinin faydaları ise şöyle:

1. İştahı kapatıyor. Yemek yediğimizde salgıladığımız mutluluk hormonları diyet sırasında salgılanmıyor. Akapunktur ise bu hormonları uyararak diyetin yarattığı stresi ortadan kaldırıyor. Genel olarak stresli bir yapıya sahipseniz de sorun yok. Çünkü akapunktur stresinizi baskılıyor ve bu nedenle bozulan hormon ve enzim salgılanmalarını düzenliyor.

2. Metabolizmanın çalışmasını hızlandırıyor ve düzenliyor.

3. Diyet sırasında ortaya çıkabilecek yan etkileri ortadan kaldırıyor. Özellikle mide yanması, tansiyon ve kan şekerinin düşmesi gibi yan etkileri ortadan kaldırıyor. Böylece mideniz yanmıyor, kan şekeriniz düşmüyor ve bun sorunlardan kurtulmak için yemek yemek zorunda kalmıyorsunuz.



Kategori : SAĞLIK