20 bin gıda mühendisinin çığlığı

  • Ana Sayfa
  • 20 bin gıda mühendisinin çığlığı
20 bin gıda mühendisinin çığlığı
İstihdam yükünü hafifletmek uğruna çıkarılan yasa halk sağlığını tehlikeye atabilir. Nasıl mı?Abone ol

İNTERNETHABER- AB'ye uyum yasaları çerçevesinde hazırlanan “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun Tasarısı”nın halk sağlığını tehlikeye düşüreceği iddia ediliyor. Yasa hakkında gıda sektöründe ciddi endişeler var.

SORUMLU YÖNETİCİ İSTİHDAMI KALDIRILIYOR

Söz konusu yasada 10 kişinin altında çalışan gıda işletmelerinde Sorumlu Yönetici istihdamı zorunluluğu kaldırılıyor.

Bu itirazl hair transplant cost turkey arı yüksek sesle dile getirenlerden biri de gıda mühendisi Cemil İlgöz. Mevcut durumda bile denetimlerin yetersiz kaldığını bu yasayla birlikte durumun daha da kötüleşeceğini belirten İlgöz, hem halkın sağlığını, hem de bu işletmelerde çalışan 20 binin üzerinde gıda mühendisinin işini kaybedeceğini savundu.

HEM SAĞLIK HEM DE BİNLERCE GIDA MÜHENDİSİ KAYBEDİLECEK

İlgöz yetkilileri uyararak yasanın bu şekliyle yürürlüğe girmemesini isteyerek, Türkiye’deki 40 bin gıda işletmesinin yaklaşık % 80’inin bu şekilde çalıştığını vurguladı.

Olayın sosyal boyutuna da dikkat çeken İlgöz, işsiz kalacak mühendisler adına kamuoyuna ve yetkililere şu çağrıyı yaptı:

MERDİVEN ALTI İYİCE HORTLAYACAK

"Bu tasarının genel kurulda kabul edilmesi ve yasalaşması, sizin, benim, ailelerimizin, çocuklarımızın, hepimizin sağlığını doğrudan tehdit edecek ve telafisi mümkün olmayacak sonuçlar doğuracaktır. Hergün binlerce insanımızın gıda zehirlenmeleri yaşaması kaçınılmaz olacaktır. Bunun yanında, kriz koşullarının henüz etkisinin tam olarak atlatılamadığı ve işsizliğin en önemli sorun olarak varlığını koruduğu günümüzde, 20 bin mühendisin işini hemen kaybetmesine yol açacaktır. Sağlık harcamaları, işgücü kayıpları nedeniyle ülkemizin ekonomik kaynakları heba olacaktır. Ne insanımız bu kadar değersiz, ne de ülkemiz bu kadar zengindir. Bu durumda haksız rekabet girdabına girecek olan gıda sektöründe, merdiven altı üretim de iyice hortlayacak ve gıda sektörü, güvenli gıda üreten firmalar çok ciddi anlamda haksız rekabet içerisine sürüklenecektir. "



Kategori : SAĞLIK