Erdoğan'dan Obama'ya 1915 sitemi

  • Ana Sayfa
  • Erdoğan'dan Obama'ya 1915 sitemi
Erdoğan'dan Obama'ya 1915 sitemi
Başbakan Erdoğan, halka seslendi işsizlik oranını yüzde 10 indireceklerini söyledi. İşte Erdoğan'ın sözleri;Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, her konuda nihai söz ve karar sahibinin millet olduğunu belirterek, "Ülkemizin en hayati meselelerinde, siz aziz milletimizin temsilcilerinden oluşan Türkiye Büyük Millet Meclisi ittifakla karar alamadığında, son sözü söyleyecek olan, son kararı verecek olan da sizlersiniz değerli milletim." dedi.

Erdoğan, Ulusa Sesleniş konuşmasında, bu yıl Çocuk Bayramı ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 90. kuruluş yıldönümünü de Milli Egemenlik Haftası kapsamındaki etkinliklerle kutladıklarını belirterek, "Hâkimiyet-i Milliye'nin, yani millet egemenliğinin ne büyük bir güç, ne büyük bir kazanım ve ne sağlam bir meşruiyet kaynağı olduğunu bir an olsun aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. " dedi.

Erdoğan, 23 Nisan 1920'de, Gazi Mustafa Kemal'in de ifade ettiği gibi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), millet iradesinin tecelligahı ve onun üzerinde hiç bir gücün olmadığına işaret ederek, "Milletin iradesi üzerine ipotek koymaya, on hair transplant turkey cost un üzerinde vesayet kurmaya çalışanlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki ruhu anlayamamış olanlardır."

MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİK PROJESİ

Başbakan Erdoğan, ülkenin bütün insanların huzur içinde yaşaması, gönüllerin şen olması ve bir tek insanın burnunun kanamasını istemediklerini, bunun için Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni başlattıklarını hatırlattı.

Açılım başlatırken sahip oldukları umut ve heyecanın, milletin her kesiminden aynı olumlu karşılığı görmesinin kendilerini ayrı mutlu ettiğini anlatan Erdoğan, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesini anlatmak ve değerli sanatçıların görüş, öneri ve eleştirilerini almak üzere bir süredir istişare toplantıları düzenlediklerine işaret etti.

BAYKAL, TÜRK VE YILDIZ'A YAPILAN SALDIRILARI HATIRLATTI

"Biz, akan kan dursun, güvenlik güçleri şehit olsun, anneler artık daha fazla ağlamasın diye çırpınırken, bazı iç ve dış mihraklar, istismar zeminlerini kaybedecek olmanın verdiği panikle, süreci kışkırtmaya, tahrik etmeye, ülke içinde huzursuzluk çıkarmaya çalışıyorlar. "diyen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a Van'da, kapatılan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'e Samsun'da, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız'a Kayseri'de ve güvenlik güçlerine Giresun'daki yapılan saldırıların bu ülkenin kardeşliğine yapılan saldırılar olduğunu vurguladı.

Erdoğan, "Bu saldırılar, Türkiye'nin huzurunu, istikrarını, kardeşlik iklimini bozmaya yönelik saldırılardır. Bütün bu provokasyonlara, bütün bu tahriklere, bütün bu insanlık dışı saldırılara rağmen biz kardeşliğimizi muhafaza etmeye, onu daha da pekiştirmeye devam edeceğiz. Bu menfur saldırılar Türkiye'yi asla ve asla kutlu yürüyüşünden alıkoyamayacak. Terör tacirlerine, çatışma lobilerine, husumetten, savaştan, gençlerin ölümünden, annelerin gözyaşından beslenen bu istismarcılara karşı mücadelemizi sürdürecek, Türkiye'nin bütün gerçekleri görmesini sağlayacağız. Birliğimizle, dirliğimizle, bütünlüğümüzle bu odakları saf dışı edeceğiz. "

'OBAMA, ÜLKEMİZ, MİLLETİMİZ AÇISINDAN KABUL EDİLMESİ MÜMKÜN OLMAYAN İDDİALARI DİLE GETİRMİŞTİR'

Zirve kapsamında birçok ülke lideriyle de ayrı ayrı temasları olduğunu kaydeden Erdoğan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'la bir buçuk saatlik bir görüşmesinin olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Kendisine ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin normalleşmesi ve protokollerin hayata geçirilmesi için Türkiye'nin çok samimi gayret bir gayret içinde olduğunu, aynı samimiyeti kendilerinden de beklediğimizi özellikle vurguladık. Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri ve Yukarı Karabağ konusunda da Türkiye olarak beklentilerimizi ve atılacak olumlu adımların meselenin çözümüne yapacağı katkıları detaylarıyla ifade ettik ve şu bizim için çok önemliydi. Biz ön koşulsuz anlayışını kabulleniyoruz ama bunun önüne bir şey koyduk. O da bölge barışına hizmet edecek bir anlaşma olarak buna bakıyoruz. Dolayısıyla bölge barışının içerisinde önemli iki aktör var. Azerbaycan ve Ermenistan ve aradaki bu sıkıntı giderilmediği sürece şüphesiz ki bu attığımız normalleştirme süreci sıkıntıyı yaşayacaktır. "

ERDOĞAN PROTOKOL İÇİN NELER SÖYLEDİ,
TOBB'UN AÇIKLAMASINA NEDEN ÜZÜLDÜ?
TÜM AYRINTILAR HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE] PROTOKOLÜN ASKIYA ALINMASI



Kategori : POLİTİKA