Gençoğlu 4 Mayıs'ta yargılanacak

  • Ana Sayfa
  • Gençoğlu 4 Mayıs'ta yargılanacak
Gençoğlu 4 Mayıs'ta yargılanacak
Eskişehir İl Jandarma eski komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu'nun yargılanmasına 4 Mayıs'ta başlanacak.Abone ol

Eskişehir İl Jandarma eski komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu'nun avukatı Erol Halka, yargılananın 4 Mayıs 2010 tarihinde özel yetkili Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, başlanılacağını söyledi. Halka, müvekkilinin suçlanmasıyla ilgili maddi hiçbir delilin olmadığını öne sürdü.

Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında dava açılan tutuksuz sanık 3'ncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, tutuklu sanık Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, tutuksuz sanık Erzincan İl Jandarma eski Alay komutanı Albay Ali Tapan, tutuklu sanıklar Eskişehir İl Jandarma eski komutanı Albay Recep Gençoğlu, Erzincan Jandarma istihbarat şube müdürü Binbaşı Nedim Ersan, müdür yardımcısı Üsteğmen Ersin quanto costa un trapianto di capelli Ergut, jandarma istihbarat şubesinde görevli başçavuşlar Orhan Esirger ve Şenol Bozkurt, jandarma istihbarat üst çavuş Murat Yıldız, Erzincan MİT Bölge Müdürü Şinasi Demir ile MİT görevlileri Kıvılcım Üstel, Sadri Barkın ve Ahmet Saraçlar ile tutuksuz sanık av malzemeleri bayii Yaşar Baş, silahlı terör örgütüne üye olmakla suçlanıyor.

‘27 OCAK'TA ESKİŞEHİR'DE GÖZALTINA ALINMIŞTI’

Albay Recep Gençoğlu'nun savunmasını üstlenen Eskişehir Barosu avukatlarından Erol Halka müvekkilinin 27 Ocak 2010 tarihinde Eskişehir'e gözaltına alındığını, 31 Ocak 2010 tarihinde Erzurum'da çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını belirtti. Halka, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın itirazı üzerine Gençoğlu hakkında 3 Şubat 2010 tarihinde tutuklama kararı çıkartıldığını ve 5 Şubat 2010 tarihinde ise tutuklama kararının Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından vicahiyeye çevrildiğini kaydetti. Halka, Albay Gençoğlu'nun halen Erzurum Askeri Cezaevi'nde tutuklu olarak kaldığını belirtti.

‘TOZ KADAR SUÇ UNSURU YOK’

Avukat Erol Halka duruşma için Erzurum'a gideceğini söyledi. 4 Mayıs Salı günü başlayacak olan duruşmanın 2 - 3 gün süreceğini ifade eden Erol Halka, müvekkilinin masum olduğuna inandığını belirtti. 14 klasör ve 5 bin 500 sayfadan oluşan iddianameyi okuduğunu, müvekkili ile ilgili hiçbir maddi delile rastlamadığını ifade eden Erol Halka, “Toz kadar suç unsuru ve maddi delil yoktur. Dosya gizli tanık müessesi üzerinden yürütülmektedir. Gizli tanıklar da şaibeli isimlerdir. Müvekkilim masumdur” dedi.

‘DOSYAYI YARGITAY 11'NCİ CEZA DAİRESİ İSTİYOR’

Müvekkili ile birlikte yargılanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in başsavcı olması nedeniyle Yargıtay 11'nci Ceza Dairesi'nin dosyayı Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nden istediği söyleyen avukat Erol Halka şunları kaydetti:

“Yargıtay 11'nci Ceza Dairesi suç iştirakçileriyle birlikte dosyayı istiyor ve yargılamayı da kendisinin yapacağını talep ediyor. Erzurum 2'nci Ağır ceza Mahkemesi bu ilk duruşmada bir karar verecek. Ya kendisinin özel yetkili mahkeme olduğunu belirtip dosayı Yargıtay 11'nci Ceza Dairesi'ne göndermeyecek, ya da ‘Ben yetki ve görevli değilim’ diyerek dosyayı gönderecek. ‘Yetki bende’ diyerek dosyayı göndermeme durumunda ise Ankara’daki uyuşmazlık mahkemesine gidilecek. Uyuşmazlık Mahkemesi davanın nerene görüleceğine karar verecek. Duruşmada, müvekkilimin tahliyesini talep edeceğim.”




Kategori : GÜNCEL