Manisa alt yapıyı sağlama alıyor

  • Ana Sayfa
  • Manisa alt yapıyı sağlama alıyor
Manisa alt yapıyı sağlama alıyor
Manisa Belediyesi, yağmur suyu drenaj çalışmalarının birinci ayağı olan Sakarya Mahallesi’ndeki çalışmaları bitirdi.Abone ol

Manisa Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü tarafından mahalle ve sokaklarda sürdürülen yağmur suyu drenaj çalışmalarının birinci ayağı olan Sakarya Mahallesi’ndeki çalışmalar tamamlandı.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün göreve gelmesiyle kent merkezinde yalnızca yüzde 5’inin tamamlandığı yağmur suyu drenaj çalışmalarında büyük bir yol kat eden Manisa Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Sakarya Mahallesi’ndeki yağmur suyu drenaj çalışmalarını tamamladığı belirtildi. Sakarya Mahallesi’ndeki biten yağmur suyu drenaj çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Su fosforlu kalem İşleri Müdürü Cem Çöllü’den bilgi aldı.

Yağmur suyu drenaj çalışmasını tüm mahallelerde tamamlayacaklarını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bugüne kadar şehir merkezindeki yalnızca yüzde 5’i tamamlanan yağmur suyu drenajlarını tüm mahallelerde tamamlayacağız. Mimar Sinan Bulvarı, Ulupark önü, Peker Mahallesi, Güzelyurt Mahallesi, Şehitler Mahallesi ve son olarak Sakarya Mahallesi’nde bu çalışmaları tamamladık” dedi.

Sakarya Mahallesi’ndeki çalışmanın yanı sıra Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün geçtiğimiz hafta Cuma günü ziyaret ettiği 2. Anafartalar Mahallesi ziyaretinde, mahallenin yağmur suyu drenajlarının eksikliğini tespit etmişti. Mahalle Muhtarı ve mahalle sakinlerinin yağmur suyu drenaj taleplerine karşılık Başkan Ergün, mahallenin yağmur suyu drenajlarının yapılması için Su İşleri Müdürlüğü’ne talimat vermişti. Başkan Ergün’ün mahalle ziyaretinin ardından hemen çalışmaya başlayan ekipler, mahallenin eksik olan yağmur suyu drenajlarını bir haftada tamamladı.

Manisa Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, yağmur suyu drenajlarının yanı sıra eksik olan mazgal kapakları ile kanalizasyon kapaklarını da tamamladı. Yağmur suyu drenajı çalışmalarının belirli bir program dahilinde yürütüldüğünü belirten Başkan Ergün, “Merkez mahallelerde dar sokaklarda yağmur yağdığında ortaya çıkan manzaralar çok da hoş değildi. Yağmur suyu kanalı çalışmalarının birçok noktada yapılmaması mahallelerde ciddi sorunların yaşanmasına neden olmuş.

Bunların önüne geçebilmek için öncelikli olarak benzer sorunların yaşandığı yerleri tespit ettik. Çalışmaları belirli bir takvimde planladık. Şuanda merkezde Sakarya Mahallesi’nde de yağmur suyu drenaj kanalları döşendi ve kullanılır hale geldi. Bunun yanında 2. Anafartalar Mahallesi ziyaretimizde de vatandaşlarımızdan yağmur suyu drenajlarının tamamlanması yönünde talep gelmişti. Bunu da hemen yerine getirdik.

Tabii olası bir yağmura hazırlıklı olmak gerekiyor. Bundan hareketle yağmur suyu drenajı tamamlanmayan mahallelerimize de belirli programlar dahilinde gireceğiz. Kentte artık yağmur suyu drenaj problemi olan mahalle kalmamalı” dedi.



Kategori : GÜNCEL