Nuray Mert konferansta şaşırttı!

  • Ana Sayfa
  • Nuray Mert konferansta şaşırttı!
Nuray Mert konferansta şaşırttı!
Tartışma programlarında agresif çıkışlarıyla dikkat çeken Nuray Mert, kadın konferansında tam tersi bir görüntü verdi!Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Taraf yazarı Suzan Samancı,  bugünkü yazısında 24-25 nisanda Leyla Zana’nın öncülük ettiği Demokratik Özgür Kadın Hareketi başlıklı konferanstan notlara yer verdi.

Samancı kadın konferansına katılan Nuray Mert'in hem isteksizliğini anlattı hem de hemcinsine sitem etti:

- Ve Nuray Mert hanımefendi de teşrif etmişlerdi. Kürtlerin misafirperverliğine diyecek yok, nedenleri de çok... Nuray Mert’in konferansa dair yazdığı kısa yazısı aslında pratiğinin yansımasaydı. Çünkü çok sıkıldı birinci gün, sıkça dışarı çıkıp, ara sıra uyuklarken, ikinci seo gün de öğleden sonra saat 15 dolaylarında geldi, yine salonda kalamadı. Ehh alışkınız, en iyi bizi yönetenler bilir ya... Bir de konuşurken bakışlarını kaçırmasaydı...

YAZISINI KISA KESTİ

Samancı'nın sitem ettiği Nuray Mert kadın konferansla ilgili yazısını şöyle kısa tutmuştu:

Ancak hem Zana’nın hatırı var, hem epeydir Diyarbakır’a gitmemiştim, iyi bir vesile olacağını düşündüm.

Gelmeden konferansın mahiyetini bilmiyordum, dört farklı ülkede (İran, Suriye, Irak, Türkiye) yaşayan Kürt kadınlarının ilk buluşmasıymış. Komşu ülkelerden gelenler arasında öne çıkanlar doğal olarak Irak’tan gelenler. Farklı politik grupların temsilcileri olduğu için tek sesli de konuşuyor değiller. O nedenle aralarında ciddi tartışmalar geçiyor. Zaten konferans, genel olarak, benim sandığım kadar romantik bir havada olmadı.

Kürtlerin kimlik sorunlarının kadınlara yansıması ötesinde, bölgede baskın geleneksel yapı ve kadına karşı tutumların sorun edildiği son derece serinkanlı değerlendirmeler yapıldı.

Benim daha çok merak ettiğim, bölgedeki son siyasal atmosfer, açılım ve Anayasa değişikliği konusunda BDP çevresinin düşündükleriydi.

Diyarbakır’da bulunmak, Güneydoğu’da genel siyasal atmosferi algılamak açısından her zaman çok önemli oluyor. Ancak ben bu fırsatı hemen hızlı değerlendirmelere dönüştürme yanlısı değilim.

Şimdilik sadece, bir kez daha, en önemli meselelerden birinin, Türkiye’de yaşayan Kürtlerin genel kamuoyuna meramlarını daha iyi anlatma ve kuşkuların gölgesinden kurtulma olduğunu hatırladık, hatırlatalım.

Leyla Zana, DTP eski milletvekili Aysel Tuğluk, BDP milletvekilleri Sabahat Tuncel ve Gülten Kışanak ile konferanstan fırsat buldukça ayaküstü sohbet etmeye çalıştık. Ancak konferansın gündemi benim beklediğimden çok daha yoğun.

KISA KESTİM

Tüm bölgeden gelen Kürt kadınlarını dinlemek fırsatını da kaçırmamak lazım diye düşündüm. O nedenle yine de, genel siyasi değerlendirme sohbetine fırsat bulma umudunu koruyarak, konferansı izlemeye devam ediyorum. Bu nedenle de, izninizi rica ederek, yazıyı kısa kesiyorum.



Kategori : MEDYA