Gümüşhane'de Kanuni günleri

Gümüşhane'de Kanuni günleri
Kanuni Sultan Süleyman'ın doğumunun 515. yıldönümü dolayısıyla kent merkezinde etkinlik düzenlendi.Abone ol

Gümüşhane'de Kanuni Sultan Süleyman'ın doğumunun 515. yıl dönümü dolayısıyla ''Kanuni Günleri'' etkinliği düzenlendi.

Süleymaniye Mahallesi'ndeki etkinliğe Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, İl Emniyet Müdürü Kamil Şanlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Trabzon Kanuni Vakfı Başk fosforlu kalem anı Ali Baki, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Yağmur altında gerçekleştirilen etkinlik, Trabzon Belediyesi mehter takımı eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Salihoğlu, burada yaptığı konuşmada, ''Kanuni Günleri'' etkinliğini geçen yıl başlattıklarını anımsatarak, bir gün gibi kısa sürede de olsa Kanuni Sultan Süleyman'ın anılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Bu tür etkinliklerle, önemli değerlerin gençlere, gelecek kuşaklara tanıtılmasını amaçladıklarını ve kent ile bölgeye canlılık kazandırmayı hedeflediklerini anlatan Salihoğlu, şöyle konuştu:

''Bu etkinliği bize kazandıranlar çok büyük zorluklarla karşılaştı. Geçmişteki büyüklerimiz, topraklarımızı genişlettiler. Zaman zaman topraklarımız kayboldu. Kurtuluş Savaşı'nda canlarını verdiler. Bize altın değerinde toprak, vatan bıraktılar. Bu tür günleri unutursak gelecek nesillerimize tarihimizi hatırlatmamış oluruz.''

Belediye Başkanı Canlı ise tarihle yüzleşmek, tarihteki değerleri tanımak açısından bu tür etkinliklerin çok büyük etkisi olduğuna dikkati çekerek, ''Türk toplumu tarihini bu tür etkinliklerle daha iyi tanıyacak ve geleceğe daha iyi bakacak, ondan aldığı hazla daha iyi işler yapacaktır'' dedi.

Etkinlik, konuşmaların ardından davetlilere ''Kanuni Pilavı'' ikramı ve mehter konseriyle sona erdi.

Bu arada, havanın yağışlı olması nedeniyle mehter takımının kent merkezinde yapacağı yürüyüş iptal edildi.



Kategori : GÜNCEL