Gümüşhane geleceğini arıyor

Gümüşhane geleceğini arıyor
Gümüşhane Üniversitesi ve Gümüşhaneli Genç İşadamları Derneği (GİAD) tarafından düzenlenen ?Türkiye Ekonomisinin Dünü, Bugünü ve Yarını ?konulu konferans yoğun katılım ile gerçekleşti. Konferansta konuşan Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Baş DanışmanıAbone ol

Türkiye'nin Ermenistan ve İran'la ilişkileri transit bir konumda bulunan Gümüşhane'yi yakından ilgilendiriyor, gelişmesinde büyük önem taşıyor.

Gümüşhane Üniversitesi ve Gümüşhaneli Genç İşadamları Derneği (GİAD) tarafından düzenlenen "Türkiye Ekonomisinin Dünü, Bugünü ve Yarını" konulu cinsel takviye konferansta sosyo-ekonomik problemlere akılcı çözümler arandı.

Gümüşhane Üniversitesi çok amaçlı toplantı salonunda yapılan konferansa Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Kamu kurum amirleri Gümüşhaneli Genç İşadamları Derneği Başkanı Yusuf Büyükbayraktar, banka müdürleri, işadamları, öğretim görevlileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü Başdanışmanı Prof. Dr. Ersan  Bocutoğlu Türkiye ekonomisinin 1993 yılından itibaren yeni bir dönem içine girdiğini, bu dönemde en büyük sorunun enflasyon ve işsizlik olduğunu belirtti.

Hükümetlerin enflasyonun düşürülmesi için yaptıkları programlarda enflasyon düşerken işsizliğin başladığını belirten Bocutoğlu hiçbir hükümetin işsizlik sorununu çözemeyeceğini ve işsizlik oranlarını düşüremeyeceğini savunarak işsizliğin artık Türkiye'de yapısal bir sorun olduğunu ve kronik bir hal aldığını söyledi.

Türkiye bütçesinin önemli kısmını iç ve dış güvenliğe ayırmaya mecbur olduğunu belirten Bocutoğlu Türkiye'nin ekonomisinin iyi olması için Türkiye'nin çevresinde bir huzur adası meydana getirmesi ve çevresi ile süper ilişkiler geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Ermenistan ve İran ilişkilerinin Gümüşhane'yi birinci dereceden ilgilendirdiğini belirten Bocutoğlu Gümüşhane'nin transit bir konumunda bulunduğunu ve Tarihi İpek yolundan kervan geçmesiyle dışa açıldığı zaman Pestil ve kömenin satılacağını vurguladı.

Gümüşhane'ye dışarıdan insan gelmesi adına Gümüşhane Üniversitesinin önemine dikkat çeken Ersan Bocutoğlu Gümüşhane'nin geleceğinin üniversiteye bağlı olduğunun altını çizdi.



Kategori : GÜNCEL