Şahin kürsüden öyle bir laf etti ki!..

  • Ana Sayfa
  • Şahin kürsüden öyle bir laf etti ki!..
Şahin kürsüden öyle bir laf etti ki!..
Anayasa değişikliği 2. tur oylamaları bıçak sırtı. İktidar ve muhalefet partileri türlü türlü hesap yaparken Meclis'i karıştıran ise yine Kamer Genç...Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Anayasa değişikliği ikinci tur oylamaları bıçak sırtında geçiyor. AK Parti tek tek milletvekili hesabı yapıyor. CHP Anayasa Mahkemesi’ne vereceği dilekçeyi hazırlıyor. Talepleri noktasında hükümetten umudunu kesen BDP ise oy kullanmıyor. İlk günü sakin geçiren Meclis’i geren isim ise Kamer Genç oldu. Tunceli Bağımsız Milletvekili Genç'e tepki ise Meclis Başkanı Şahin'den geldi. Başkan, mikrofonun kapalı olduğunu sanınca "bu adam sarhoş" sözleri Meclis'te yankılandı.

2. turda dikkat çeken bir başka nokta ise ilk turda tartışmalara neden olan, “Me seo vcutlu oy kullanma” görüntülerine bu turda izin verilmemesi oldu.

Anayasa görüşmelerinin ikinci turunda 6 madde görüşüldü. Kadınlar ve çocuklarla ilgili paketin makyajı olarak nitelendirilen ilk üç madde oylama sonuçları ilk tura göre 2 ile 4 oy fire verdi. Bu durum AK Parti'de Anayasa Mahkemesinin yapısı gibi kritik maddelerde “Paket delinir” endişesi yaşanmasına neden oldu.

AK Parti kritik oylama nedeniyle tek tek milletvekili hesabı yaptı. Bir oy dahi büyük önem taşıdığı için kız kardeşini kaybeden AK Partili Hamza Yerlikaya cenaze töreninin hemen ardından soluğu Meclis’te aldı. AK Parti kendi grubundan fire vermemek için uğraşırken MHP, CHP ve BDP grupları Meclis’i izlemekle yetindi.

BDP’DEN DESTEK YOK

Siyasi partilerin kapatılmasının zorlaştırılmasıyla ilgili değişiklik maddesine mesaj amaçlı 5 destek oyu veren BDP bunun dışında oylamalara katılmama tavrını ikinci turda da sürdürüyor. Talepleri konusunda hükümetten bir adım görmeyen BDP ilk oylama sonuçlarını bir Karadeniz fıkrası ile yorumluyor. BDP’lilerin kuliste anlattığı fıkra şöyle:
“Temel idam edilecektir. İpe götürülmeden önce son sözü sorulur. Temel’in yanıtı: “Bu bana ders olsun”

Bu arada BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ABD’de olduğu için ikinci tur oylamaların sonuna kadar Meclis’te olmayacak.

CHP DİLEKÇE YAZMAYA BAŞLADI

İlk turda Anayasa değişikliğine yönelik ağır eleştiriler getiren ve bunu sık sık kürsüde dile getiren CHP ikinci turda daha sakin. Anayasa Mahkemesi başvuru dilekçesini yazmakla meşgul olan CHP’liler bıçak sırtı oylamalar sonrasında bir maddenin 330’un altında kalma olasılığını sadece, “Bu bizim sadece vereceğimiz dilekçenin 15 sayfa azalmasına neden olur” sözleriyle yorumluyor.

MEVCUTLU OYLAMAYA İZİN YOK

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ilk turda “Mevcutlu oy kullanma”, “Refekatle oy kullanma” gibi eleştiriler nedeniyle oy kullanma düzenine büyük hassasiyet gösterdi. Şahin, oy pusulalarının dağıtıldığı bölümde birikmelere izin vermedi. Görevlilerden de kabinlerin boş olduğunun kontrol edilerek oy pusulalarının öyle verilmesini istedi.

ARITMAN FOTO MUHABİRLİĞİNE
SOYUNDU
BAŞKAN KÜRSÜDEN SARHOŞ DEDİ
AYRINTILAR HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

Kategori : POLİTİKA