Mangal keyfiniz zehire dönüşmesin

  • Ana Sayfa
  • Mangal keyfiniz zehire dönüşmesin
Mangal keyfiniz zehire dönüşmesin
Mangal yaparken uygulanan yanlış pişirme yöntemlerinin akciğer ve sindirim sistemi kanserlerine neden olabileceği vurgulandı.Abone ol

Sağlı tokai çakmak k Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, mangal yapılırken uygulanan yanlış pişirme yöntemleri, kanser yapıcı maddelerin oluşmasına neden oluyor.

Bu maddelerden biri olan polisiklik aromatik hidrokarbonlar (PAH), ızgara, dumanlama ve kızartma işlemleri sırasında kullanılan yüksek ısılı işlemlerde gıdalarda oluşuyor, mangalda pişirilen etlerde ise konsantrasyonlar çıkıyor.



Kategori : SAĞLIK