'Demir Adam'ın başı yine dertte…

  • Ana Sayfa
  • 'Demir Adam'ın başı yine dertte…
'Demir Adam'ın başı yine dertte…
Filmin el kamerasıyla çekilen korsan kopyaları, vizyonunun üzerinden 3 gün geçmeden torrent sitelerindeki yerini almış durumda.Abone ol

Paramount Stüdyosu, Haziran ayında başlayacak Dünya kupası nedeniyle, "Demir Adam 2"yi (Iron Man 2) gösterime sokmak için acele edip zaman kazanmak istemişti. Bu nedenle filmin vizyonu kupanın en fazla ilgi çektiği birçok Avrupa ve Güney Amerika ülkesinde Amerika’da promosyon çakmak n bir hafta önce, yani geçtiğimiz hafta sonu başlatılmıştı. Zira Dünya Kupası döneminde “Demir Adam” gibi erkek izleyicilere yönelik olarak yapılan filmler, gişede büyük düşüşler yaşıyordu.

“Demir Adam 2” beklendiği gibi çok iyi bir çıkış yaptı ve daha şimdiden dünya hasılatı 100 milyon doları aştı. Fakat bu sefer de Paramount başka bir sorunla uğraşmak zorunda. Filmin el kamerasıyla çekilen korsan kopyaları, vizyonunun üzerinden 3 gün geçmeden torrent sitelerindeki yerini almış durumda.

Paramount asıl gişe hasılatını Amerikan piyasasından bekliyordu. Filmin korsan kayıtlarının bu hafta sonu başlayacak vizyondan önce internete düşmesi, onlar için hiç de iyi bir gelişme değil. Bu durumun benzeri geçtiğimiz yıl  Fox stüdyolarının "X-Men Başlangıç: Wolverine" (X-Men Origins: Wolverine) filminin başına gelmişti. Hatta orada durum daha da vahimdi, çünkü filmin sinema versiyonu internete sızdırılmıştı. Sonuçta “Wolverine” batmasa da stüdyonun istediği başarıya ulaşamadı.

Paramount yöneticileri şu sıralar pek paniklemiş gibi görünmüyor, fakat bu tablonun iyi bir saha araştırması olacağı kesin. Sinema filmleri için Dünya Kupası mı yoksa korsan mı daha büyük bir tehdit?



Kategori : MAGAZİN