Bayburt Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele panelist olarak Bayburt Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Eğitimi Bölümü'nde görevli öğretim üyeleri katıldı.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Kurt koordinatörlüğünde gerçekleştirilen panelde koordinatör yardımcılığını Araştırma tokai çakmak Görevlisi İbrahim Aşlamacı yaptı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Üngan'ın konuşmasıyla başlayan programda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan vakıflarla ilgili kısa film ve 'Dünden Bugüne Bayburt Üniversitesi' isimli slaytın gösteriminin ardından panele geçildi.
Panelde Bayburt Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Okuyan "İslam Medeniyeti Tarihinde Vakıf Müessesesi ve Bayburt Örneği" konulu çalışmasını sundu. Okuyan kısaca Vakıf Medeniyeti konusunda bilgi verdikten sonra Bayburt örneği kapsamında Pulur (Gökçedere) Köyü Ferruhşad Bey Vakfı ve Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti ile ilgili de bilgiler verdi.
Panelde ayrıca Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şentürk "Vakıf Kültürünün Kur'an-ı Kerim'deki Referansları", Yrd. Doç. Dr. Nevzat Aydın "Hz. Peygamber'in Sünnetinde Vakıf Anlayışının İzleri", Yrd. Doç. Dr. Yusuf Şen "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kurumu Olarak Vakıflar" ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şengün de "Türk-İslam Eğitim Tarihinde Vakıfların Yeri ve Önemi" konusundaki bildirilerini sundular. YüksekÖğretim Kurumu'ndaki bir toplantısı nedeniyle il dışında bulunan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu programa bir kutlama mesajı gönderdi.
Kategori : GÜNCEL