'Bu gazeteci işadamlarını dolandırdı!'

  • Ana Sayfa
  • 'Bu gazeteci işadamlarını dolandırdı!'
'Bu gazeteci işadamlarını dolandırdı!'
30 yıllık gazeteciyle ilgili sarsıcı iddia mahkeme salonlarına taşındı.Abone ol

Türkiye'nin çeşitli illerinde işadamlarını, Dünya Bankası'ndan kredi sağlayabileceği vaadiyle kandırdığı iddia edilen Gazeteci Erdoğan D., hakim karşısına çıktı.

AİLESİNDEN YARDIM İDDİASI
Erdoğan D.'nin, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Bursa, Manisa ve Isparta'da çok sayıda işadamına emekli bir bürokrat olduğunu söyleyerek Dünya Bankası'ndan yüklü miktarda kredi çekme vaadi ile dolandırdığı ve bu işi oğlu, gelini ve Bülent T. adlı şahıslardan yardım alarak gerçekleştirdiği iddia edildi. Dolandırıldığını iddia eden farklı illerden çok sayıda işadamının şikayeti üzerine yaklaşık 6 ay önce gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Erdoğan D.'nin yargılanmasına başlandı.

SUÇLAMALARI R trapianto di capelli in turchia EDDETTİ
UşakAğır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Erdoğan D., tutuksuz sanıklar Bülent T., Bülent D. ve Pakize D. ile müştekilerden Selim Özersoy ve avukatlar katıldı. Davada "Özel belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından hakim karşısına çıkan Erdoğan D., hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Tutuklu sanık Erdoğan D., savunmasında kendisinden şikayetçi olan işadamlarına kredi vaadiyle kandırdığı yolundaki iddiaların gerçekleri yansıtmadığını ifade ederek şunları söyledi:

"Ben 30 yıllık gazeteciyim. Gazeteci olduğum için düşmanım çok. Uşak ilinin siyasi ve sosyal hayatını etki edecek çok sayıda makale yazmış protokolde yeri olan bir kişiyim. Ben yaptığım haberlerle bu kentte gündem belirleyen saygınlığı olan bir kişiyim. Gazeteci kimliğimden dolayı bana düşman olanlar hakkımda iftira edebilir. Böyle bir suçlamadan dolayı mahkemede yargılanmaktan utanıyorum. Hiç kimseyi kredi vaadiyle kandırmadım. Sadece danışmanlık hizmeti ve şirketlere ortak olmak için imza attım. Danışmanlık ve ortaklık içinde anlaşma yaptığım şirketlerden vekaletname aldım. Suçlamaların hiç birini kabul etmiyorum."

İŞADAMI AKSİNİ İDDİA ETTİ
Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Duruşmaya katılan ve Erdoğan D. tarafından dolandırıldığını iddia eden Selim Özersoy ise Erdoğan D.'den şikayetçi olduğunu ifade etti. Duruşmaya İstanbul'dan katıldığını ve bir şirketin yönetim kurulu üyesi olduğunu ifade eden Özersoy; Erdoğan ile bir arkadaşının aracılığıyla tanıştıklarını ve ilk görüşmeyi İstanbul'daki şirketin yönetim kurulu ofisinde yaptıklarını anlattı. Erdoğan D.'ye kredi için şirket olarak vekaletname verdiklerini belirten Özersoy, şöyle konuştu: "Erdoğan ile daha sonra Ankara'da bir otelde görüştük. Görüşmede Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda bürokrat arkadaşları olduğunu ve Dünya Bankası'ndan kredi çıkarabileceğini söyledi. Ancak bana güven telkin etmediği için verdiğimiz vekaleti iptal ettik. Maddi bir zararımız oluşmadı, bizi dolandırmaya çalıştığı için şikayetçiyim."

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI
Duruşma sonunda mahkeme heyeti, sanık Erdoğan D.'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Tutuksuz sanıkların duruşmadan bağışık tutulmasına, Kriminal inceleme konusunda Cumhuriyet Başsavcılığına yazılan yazının cevabının beklenmesine karar verildi. Davayla ilgili bir sonraki duruşma 1 Temmuz 2010 gününe ertelendi.



Kategori : GÜNCEL