CHPde emanetçi başkan belli oldu

  • Ana Sayfa
  • CHPde emanetçi başkan belli oldu
CHPde emanetçi başkan belli oldu
Denzi Baykal gitti, giderken de "CHP, bu kirli tezgahlar karaşısında yolunu seçmek zorundadır" dedi. Peki şimdi ne olacak? Abone ol

İstifa eden Deniz Baykal, iki hafta sonra yapılacak CHP kurultayına katılmayacak. O aday olmayacak, ama parti kurmayları CHP'nin Baykal'a sahip çıkacağını söyledi. CHP'li delegeler Baykal'ı istifa kararından vazgeçirmek için imza to seo plamaya başlarken, Baykal'ın istifa etmesiyle boşalan CHP Genel Başkanlığı'na Cevdet Selvi vekalet edecek.

Deniz Baykal istifa etti... Üstelik 22 -23 Mayıs'ta yapılacak CHP kurultayında aday olmayacağını da söyledi. Ama kurmaylarına göre henüz herşey bitmedi.

Verilen mesajlar ortaktı. Parti örgütüne yani kurultay delegelerine işaret edildi; "Baykal'a sahip çıkılacak" denildi.

CHP delegeleri ise Baykal'ı vazgeçirmek için imza toplamaya başlarken, Deniz Baykal'ın istifa etmesiyle boşalan CHP Genel Başkanlığı'na Cevdet Selvi vekalet edecek. Selvi, partiyi kurultay tarihine kadar vekaleten yönetecek.

CHP Genel Saymanı ve Parti Sözcüsü Mustafa Özyürek, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) olarak önerilerinin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi'nin kurultaya kadar genel başkan vekilliğini yürütmesi şeklinde olacağını bildirdi.

TAZE BAŞLANGIÇ İSTEDİ

İstifasının ardından evine kapanan Baykal suskunluğunu CNN TÜRK'e bozdu. Baykal, yaptığı özel açıklamada Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını dinlemediğini söyledi, kendisine partililerin ilettiğini belirtti.



Kategori : POLİTİKA