Toplantıda konuşan Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, yaklaşık iki aydır Mut'un Karaman'a bağlanmasıyla ilgili olarak Mut Ticaret ve Sanayi Odası'yla birlikte bir takım çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Konuyla ilgili olarak Karaman'daki sivil toplum kuruluşları ve belediye başkanı ile de fikir alış verişinde bulunduklarını dile getiren Toktay, "Mut't gezi tavsiyesi an ve Karaman'dan bu birleşme konusunda ısrarcı bir yapı gördük. Bu yüzden bu toplantının yapılarak bundan sonraki izlenecek yol konusunda bir karar almak istiyoruz. Önümüzdeki toplantılara milletvekillerimizi de davet etmek istiyoruz. Mut ile biz sosyal ve ekonomik olarak birlikte yaşıyoruz. Sadece idari yapı olarak ayrıyız. Daha önce Mut'un bazı köylerinin Karaman'a bağlanması konusunda referandum yapıldı.
Bu referandumlarda yüzde 96'lara varan oranlarda vatandaşlar Karaman'a bağlanmak istediler. Şimdi Karaman'ın siyaseten güçlü olduğunu düşünüyorum. Mut, Mersin'in 13 ilçesi arasında büyüklük bakımından 8. sırada olmasına karşın merkezden gelen yatırımlardan faydalanması sıralamasında sondan ikinci sırada. Karaman'la birleşirse nüfus yoğunluğu bakımından Karaman'ın en büyük ilçesi olacak. Dolayısıyla merkezden gelecek yardımlardan da yararlanma sırasında birinci sırada olacak. Onun için Mut ile birleşmeyi biz faydalı görüyoruz. Zaten birlikte yaşıyoruz. Bizim çok net olmayan rakamlara göre şu anda Mut ilçesinden yaklaşık 25 bin insan Karaman'da yaşıyor. Organizede çalışan 11 bin 143 işçinin 5 bin 400'ü Mut ilçesinden ve Mut doğumludur" dedi.
Mut Belediye Başkanı Murat Orhan da, “Bu konuda çalışmalar iki aydır devam ediyor. Mut kamuoyunda Karaman'a bağlanmak için ciddi bir istek var. Karaman'a bağlanmanın Mut için artıları eksileri ne olur bunun çok iyi araştırılması, bir rapor haline getirilmesi lazım. Bundan sonra bağlanma yöntemi konuşulabilir. Karaman'la ciddi ilişkilerimiz var. Bu bir gerçektir" diye konuştu.
Kategori : GÜNCEL